Κομισιόν: Στο μικροσκόπιο οι δεσμεύσεις της Apple για τον ανταγωνισμό σχετικά με το Apple Pay

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Στο μικροσκόπιο οι δεσμεύσεις της Apple για τον ανταγωνισμό σχετικά με το Apple Pay
Οι δεσμεύσεις της Apple αφορούν τους περιορισμούς πρόσβασης σε πρότυπη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις ανέπαφες πληρωμές με κινητές συσκευές σε καταστήματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν παρατηρήσεις σχετικά με τις δεσμεύσεις που προσφέρθηκε να αναλάβει η Apple για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού που αφορούν τους περιορισμούς πρόσβασης σε πρότυπη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις ανέπαφες πληρωμές με κινητές συσκευές σε καταστήματα.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές διαπιστώσεις της Επιτροπής, η Apple διαθέτει σημαντική ισχύ στην αγορά έξυπνων κινητών συσκευών και δεσπόζουσα θέση στις αγορές κινητού πορτοφολιού. Το Apple Pay είναι η μόνη λύση κινητού πορτοφολιού που έχει πρόσβαση στο απαραίτητο υλισμικό και λογισμικό («είσοδος NFC») στο iOS, που καθιστά δυνατές τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου σε φυσικά καταστήματα. Η Apple δεν το διαθέτει σε τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών κινητού πορτοφολιού.

Στις 2 Μαΐου 2022 η Επιτροπή ενημέρωσε την Apple ότι, σύμφωνα με την προκαταρκτική της άποψη, αυτή η συμπεριφορά αποκλεισμού ενδέχεται να περιορίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά κινητών πορτοφολιών στις συσκευές iOS, κατά παράβαση του άρθρου 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης («ΣΛΕΕ»).

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού που εντόπισε η Επιτροπή, η Apple προσφέρθηκε να αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις, οι οποίες θα ισχύουν για δέκα έτη.

Η Επιτροπή καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις προτεινόμενες δεσμεύσεις της Apple εντός ενός μηνός από τη δημοσίευση της περίληψης των προτεινόμενων δεσμεύσεων στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Το πλήρες κείμενο των δεσμεύσεων θα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της Επιτροπής για τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγροτικές ενισχύσεις: «Βραχνάς» τα Οικολογικά Σχήματα – Στον «πάγο» 450 εκατ. ευρώ κονδυλίων της ΕΕ

Υποδομές: Ποιο είναι το σχέδιο για τα μεγάλα έργα – Οι προτεραιότητες και το «αγκάθι» της χρηματοδότησης

Κενά ακίνητα: Πρόταση για τριετή φορο-απαλλαγή στο τραπέζι του ΥΠΕΘΟ – Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider