Η 27χρονη που εγκατέλειψε 6ψήφιο μισθό για να γίνει σταρ του TikTok

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η 27χρονη που εγκατέλειψε 6ψήφιο μισθό για να γίνει σταρ του TikTok
Αν και οι ετήσιες αποδοχές της γράφονταν με εξαψήφιο αριθμό, η Χάνα Γουίλιαμς εγκατέλειψε τη δουλειά της για να φτιάξει τη δική της επιχείρηση, η οποία τον πρώτο χρόνο είχε έσοδα κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο δολλάρια

Το 2023 ήταν αναμφίβολα η χρονιά της Χάνα Γουίλιαμς. Η 27χρονη πρώην αναλύτρια δεδομένων παντρεύτηκε τον συνεργάτη της, Τζέιμς Ντάνιελς, μπήκε στη λίστα 30 Under 30 του Forbes και η εταιρεία της Salary Transparent Street στο πρώτο έτος λειτουργίας, ανακοίνωσε έσοδα λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το έναυσμα για όλες αυτές τις αλλαγές δόθηκε, όταν η Γουιλιαμς δημοσιοποίησε βίντεο στο TikTok με την ίδια να ρωτάει αγνώστους πόσα χρήματα βγάζουν. Τα βίντεο έγιναν πολύ γρήγορα viral και η νεαρή δημιουργός συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει την ιδέα της μέσω συνεργασιών με διάφορα εμπορικά σήματα. Μεσα σε λίγους μήνες, η Γουιλιαμς και ο Ντάνιελς εγκατέλειψαν τις δουλειές τους για να ασχοληθούν με τη δική τους επιχείρηση.

«Ένα μέρος του εαυτού μου εξακολουθεί να είναι κάπως σοκαρισμένο από το ύψος των εσόδων» εκμυστηρεύεται η Γουιλιαμς στο CNBC «την ίδια στιγμή όμως , σκέφτομαι ότι ήταν πολύ πιο εύκολο απ' ό,τι νόμιζα στην αρχή της χρονιάς», συμπληρώνει η ίδια. Ο στόχος της για αυτή τη χρονιά είναι να διπλασιάσει τα έσοδα της και η Salary Transparent Street να ανακοινώσει έσοδα 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην προηγούμενη δουλειά της η Γουίλιαμς που ήταν αναλύτρια δεδομένων κέρδιζε 115.000 δολάρια το χρόνο. Όταν ξεκίνησε την εταιρεία της σχεδόν διπλασίασε τον μισθό της στα 200.000 δολάρια, αλλά η οικονομική διεύθυνση της εταιρείας της, της πρότεινε να συγκρατήσει τα εταιρικά έξοδα, εάν σκόπευε να αναπτύξει την επιχείρηση.

Τελικά βγάζουν λιγότερα από πριν

«Ως ιδρυτής, έχω βιώσει καταστάσεις που έπρεπε να πάρω λιγότερα χρήματα για να διασφαλίσω ότι η επιχείρησή μου θα αντέξει μακροπρόθεσμα», αναφέρει η Γουιλιαμς . «Δεν μου αρέσει να ζω πέρα από τις δυνατότητές μου. Παρόλο που τεχνικά έχω μια επιχείρηση εκατομμυρίων δολαρίων, δεν έχω αλλάξει τον τρόπο ζωής μου με κανέναν τρόπο», συμπληρώνει η ίδια. Πράγματι μετά τις συστάσεις του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, η Γουιλιαμς αναθεώρησε και μείωσε τον μισθό της στα 125.000 δολάρια ετησίως. Η μείωση στο μισθό αφορά και τον σύζυγό της, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία ως εικονολήπτης και πληρώνεται με ετήσιες αποδοχές 65.000 δολαρίων. Ο μισθός του Ντάνιελς είναι σκόπιμα περιορισμένος, υποστηρίζει η Γουιλιαμς. Όσο κι αν θα ήθελε να πληρώνει τον συνιδρυτή και άντρα της με τον προηγούμενο μισθό του, 112.000 δολάρια, δεν το κάνει γιατί όπως εξηγεί η ίδια «θέλω να προσέχω να μην πληρώνω τους ανθρώπους επειδή είναι οικογένεια, αλλά να τους πληρώνω σύμφωνα με το ποια είναι η τιμή τους στην αγορά».

Μετά τις περικοπές το ζευγάρι βγάζει περίπου 37.000 δολάρια λιγότερα σήμερα σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν. Είναι «πρόκληση για τον προϋπολογισμό», λέει η Γουίλιαμς , «αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ άνετα». Μέσα στον επόμενο χρόνο, η Γουιλιαμς ελπίζει να μετατρέψει την Salary Transparent Street σε μια πλατφόρμα όπου θα συζητείται η οικονομική διαφάνεια στο σύνολό της και το πώς οι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματά τους για τη στέγαση, την ασφάλιση και σε άλλα καθημερινά έξοδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοκτέιλ στο λεπτό: Ένα μηχάνημα φτιάχνει τα αγαπημένα σας ποτά με τη χρήση ΑΙ

Wall Street: Ήπιες απώλειες εν μέσω μάκρο στοιχείων και εσόδων τριμήνου

ΔΕΔΔΗΕ: Παραμένουν στα ίδια επίπεδα οι χρεώσεις χρήσης δικτύου

gazzetta
gazzetta reader insider insider