Apple: Υποχώρησε η μετοχή μετά από δημοσίευμα για επερχόμενη αντιμονοπωλιακή δίωξη στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Υποχώρησε η μετοχή μετά από δημοσίευμα για επερχόμενη αντιμονοπωλιακή δίωξη στις ΗΠΑ
Τα νέα έρχονται καθώς επενδυτές και αναλυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τους διάφορους ρυθμιστικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Apple.

Οι μετοχές της Apple υποχώρησαν λιγότερο από 1% την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα των New York Times, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ετοιμάζει αγωγή κατά του κατασκευαστή του iPhone, η οποία αναμένεται να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν φέτος.

Η αγωγή θα στοχεύει τον τρόπο με τον οποίο το Apple Watch λειτουργεί αποκλειστικά με το iPhone, καθώς και την υπηρεσία iMessage της εταιρείας, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη αποκλειστικά σε συσκευές Apple. Αναμένεται επίσης να επικεντρωθεί στο Apple Pay, το σύστημα πληρωμών της εταιρείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η δίωξη- εάν πραγματοποιηθεί- θα είναι η μεγαλύτερη που θα σχετίζεται με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες για την Apple εδώ και χρόνια. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά της Apple και η εταιρεία τονίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν το iMessage και το Apple Watch, είναι βασικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα iPhone από τα τηλέφωνα Android.

Τα νέα έρχονται καθώς επενδυτές και αναλυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τους διάφορους ρυθμιστικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Apple, συμπεριλαμβανομένων των νέων κανονισμών στην Ευρώπη σχετικά με τον έλεγχο του App Store της εταιρείας στη διανομή λογισμικού για iPhone, καθώς και μια πρόσφατη δίωξη του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που στοχεύει τις συμφωνίες αναζήτησης της Google, συμπεριλαμβανομένης της προσοδοφόρα συμφωνία με την Apple.

«Ενώ η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά 48% το 2023, οι ανησυχίες μας σχετικά με τους νομικούς κινδύνους της Apple έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες»,ανέφερε ο αναλυτής της CFRA, Nick Rodelli.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, θα συναντηθεί με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ , την ερχόμενη Πέμπτη.

Ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των New York Times. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα του CNBC για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider