Μεγάλο deal από την Lavipharm: Παίρνει τα Lonarid και Lonalgal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλο deal από την Lavipharm: Παίρνει τα Lonarid και Lonalgal
Οι ιστορικές συνολικές πωλήσεις των δύο φαρμακευτικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των 8 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές)

(upd 11:44) Η Lavipharm ανακοινώνει συμφωνία με τη Boehringer Ingelheim International για την εξαγορά των δύο αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N® και Lonalgal® για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου με τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσει και διεθνώς.

Οι ιστορικές συνολικές πωλήσεις των δύο φαρμακευτικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των 8 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές). Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Και τα δύο προϊόντα διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά, ενώ η διάθεσή τους από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Α’ τριμήνου 2024 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς των αδειών κυκλοφορίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την συγκεκριμένη εξαγορά η Lavipharm ενισχύει το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων αντιμετώπισης του πόνου, η οποία είναι μια από τις πέντε κύριες θεραπευτικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται μαζί με την ουρολογία, την καρδιολογία, το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον διαβήτη.

Στην κατηγορία του πόνου δραστηριοποιείται στην διαδερμική φαιντανύλη (ισχυρό αναλγητικό που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση καρκινοπαθών) το Αlgon ένα ιστορικό φάρμακο στην ελληνική αγορά και τώρα με τα Lonarid N και Lonalgal ενισχύει τη θέση της καθώς είναι φάρμακα γνωστά και καθιερωμένα στην Ελλάδα.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως διαχρονικός στόχος είναι η ενίσχυση περαιτέρω του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, και αναζητά ευκαιρίες εξαγοράς φαρμάκων. «Ο χώρος του φαρμάκου έχει αστείρευτες ευκαιρίες. Πολλές πολυεθνικές έχουν προϊόντα που κρίνονται πλέον μικρά γι’ αυτές για να ασχοληθούν, όμως είναι πολύ σημαντικά για τη Lavipharm», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider