Μαζικές εκροές άνω του 1 δισ. δολαρίων από την Binance, μετά την παραίτηση του CEO της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαζικές εκροές άνω του 1 δισ. δολαρίων από την Binance, μετά την παραίτηση του CEO της
Εκροές άνω του 1 δισ. δολαρίων, εξαιρουμένου του Bitcoin, καταγράφει το τελευταίο 24ωρο το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, στον απόηχο της παραίτησης του CEO της μετά την παραδοχή της ενοχής του για παραβίαση των νόμων για αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Εκροές άνω του 1 δισ. δολαρίων, εξαιρουμένου του Bitcoin, καταγράφει το τελευταίο 24ωρο το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο Binance, σύμφωνα με στοιχεία της Nansen, στον απόηχο της παραίτησης του CEO μετά την παραδοχή της ενοχής του για παραβίαση των νόμων για αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Πρόκειται για πολύ μεγάλες εκροές, αντίστοιχες αυτών που είχαν καταγραφεί όταν η Binance και ο ιδρυτής της είχαν διωχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για 13 παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Σημειώνεται ότι ο Changpeng Zhao, αφού παραιτήθηκε από την Binance, ομολόγησε την παραβίαση των αμερικανικών νόμων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, στα πλαίσια μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την συνέχεια λειτουργίας της εταιρείας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ο Changpeng Zhao εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ την Τρίτη και υπέβαλε την κατάθεσή του, με τους εισαγγελείς να κατηγορούν την Binance ότι διευκόλυνε συναλλαγές με ομάδες που βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων, καθώς το ανταλλακτήριο ενθάρρυνε τους Αμερικανούς χρήστες να αποκρύψουν την τοποθεσία τους, ώστε η εταιρεία να μπορέσει να αποφύγει τη συμμόρφωση με τους νόμους των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Binance ομολόγησε την ενοχή της και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 4,3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων αστικών διευθετήσεων με το αμερικανικό δημόσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider