Συνεργασία Space Hellas - Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ολοκλήρωση του έργου «Precious»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία Space Hellas - Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ολοκλήρωση του έργου «Precious»
Συνεργασία της Space Hellas με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με στόχο την Ιατρική Ακριβείας.

Tο έργο «Ερευνητική υποδομή αναλυτικής Ιατρικών Δεδομένων μεγάλου όγκου, με στόχο την Ιατρική Ακριβείας», στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, ανέλαβε η Space Hellas έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την υλοποίηση της υποδομής με το διακριτικό τίτλο «Precious». Το έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς υπό την επίβλεψη του καθηγητή Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Δημήτριου Φωτιάδη και της Μονάδας Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες.

Το «Precious» (Research Infrastructure for Big medical Data analytics towards precision medicine), υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση των
Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΣΠΑ 2014- 2020) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Σκοπός του «Precious» είναι η υλοποίηση μιας καινοτόμου πλατφόρμας νέφους (Cloud), η οποία με χρήση κατάλληλων εργαλείων παρέχει υπηρεσίες για την ανάλυση και επεξεργασία ιατρικών δεδομένων. Με την ανάπτυξη των κατάλληλων εφαρμογών κατέστη εφικτή η αποθήκευση, επεξεργασία, βελτιστοποίηση και ο διαμοιρασμός διαφορετικών τύπου ιατρικών δεδομένων μεγάλου όγκου, η ανάλυσή τους από προηγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης και η ανταλλαγή, εναρμόνιση και στη συνέχεια εξαγωγή πληροφοριών και γνώσης.

Ουσιαστικά, η νέα πλατφόρμα δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη της «Ιατρικής Ακριβείας», που αποτελεί τον πολλά υποσχόμενο στόχο της ιατρικής κοινότητας, καθώς προσαρμόζει την περίθαλψη στοχευμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς με βάση το γενετικό προφίλ του και τα κλινικά ευρήματα και προσφέρει εξατομικευμένες θεραπείες σε κάθε ασθενή.

Συνεπώς, η νέα υποδομή μπορεί να εξελιχθεί σε πιστό σύμμαχο των ερευνητών διαφορετικών κλάδων της ιατρικής και της βιολογίας, οι οποίοι μέσω αυτής θα μπορούν να επιταχύνουν και να τελειοποιούν τις μελέτες τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαθανάσης: Πρόσκληση για την κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το ΕΣΠΑ 2021-2027

Δρίτσας: Παράγοντας διχασμού και αποσταθεροποίησης ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός, είναι από τη Σπάρτη και καλλιεργεί βιολογικά!

gazzetta
gazzetta reader insider insider