Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της Intralot

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της Intralot
Επιτυχώς ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης της Intralot, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Δεν χρειάζεται ιδιωτική τοποθέτηση. Η άρση επιτήρησης, τα δάνεια, το retail bond.

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης της Intralot, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, με την εισηγμένη να εισέρχεται σε νέα φάση. Η επιτυχής ολοκλήρωση της ΑΜΚ φέρνει και την άρση της επιτήρησης σε επόμενο στάδιο, καθώς η καθαρή θέση της Intralot θα γυρίσει σε θετική από αρνητική.

Ειδικότερα, υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 135 εκατ. ευρώ, της οποίας η περίοδος άσκησης δικαιωμάτων ολοκληρώθηκε χθες 26 Οκτωβρίου.

Κατά συνέπεια, η εταιρεία δεν θα προχωρήσει στο άνοιγμα βιβλίου προσφορών, καθώς δεν υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, απαραίτητη συνθήκη για την διενέργεια book building.

Ως γνωστόν, η ΑΜΚ των 135 εκατ. ευρώ έγινε με την έκδοση 232.758.621 νέων μετοχών που διατέθηκαν στους μετόχους με δικαίωμα προτίμησης 0,62 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά προς 0,58 ευρώ η κάθε μία.

Η συνέχεια

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, η εταιρεία θα προχωρήσει στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ με πέντε πιστώτριες τράπεζες αλλά και στην έκδοση εταιρικού ομολόγου (retail bond) διαπραγματεύσιμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Από τα καθαρά έσοδα της ΑΜΚ (130,1 εκατ. ευρώ), τα 126 εκατ. ευρώ μαζί με τα 230 εκατ. ευρώ από τον τραπεζικό δανεισμό και το εταιρικό ομόλογο θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή ομολογιακού δανείου 356 εκατ. ευρώ που λήγει το Σεπτέμβριο του 2024 με κουπόνι 5,25%.

Έτσι, ο καθαρός δανεισμός θα υποχωρήσει στα 340 εκατ. ευρώ και η σχέση καθαρού χρέους προς ebitda θα διαμορφωθεί στο 2,6x.

Επιπρόσθετα, σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού ώστε στο τέλος του 2024 να υποχωρήσει κάτω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία διατηρεί και ρευστότητα 80 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τα επενδυτικά της σχέδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Β. Φουρλής: «Θα διανέμεται το 80% - 90% των καθαρών κερδών της ΑΕΕΑΠ» - Επενδυτικό πλάνο 292 εκατ. ευρώ

Mytilineos: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα - Πλώρη για υπέρβαση του στόχου για 1 δισ. EBITDA

Real Estate: Μεγάλη αύξηση στις οικιστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, η σύγκριση με την Ευρώπη – Επενδύσεις 250 εκατ. από Ten Brinke Ελλάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider