Meta: Απολύει στελέχη από το Metaverse και σχεδιάζει νέα προϊόντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Απολύει στελέχη από το Metaverse και σχεδιάζει νέα προϊόντα
Με μια ανάρτηση στο φόρουμ συζητήσεων της Meta, ενημερώθηκαν κάποιοι υπάλληλοι από το τμήμα Reality Labs πως σήμερα θα απολυθούν. 

Με μια ανάρτηση στο φόρουμ συζητήσεων της Meta, ενημερώθηκαν κάποιοι υπάλληλοι από το τμήμα Reality Labs πως σήμερα θα απολυθούν.

Οι περικοπές στο τμήμα Reality Labs που είναι προσανατολισμένο στο metaverse, έχουν ήδη προαποφασιστεί με την ίδια τη Meta ωστόσο να αρνείται να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Περικοπές στο Metaverse

Αν οι περικοπές αφορούν σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, σίγουρα θα επηρεάσουν τα σχέδια του CEO, Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την κατασκευή προϊόντων επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ένα σύνολο καθηλωτικών εικονικών κόσμων γνωστών ως "metaverse". Μάλιστα, από τις περικοπές αναμένεται να επηρεαστεί και η παραγωγή των γυαλιών AR που όπως έχει ανακοινωθεί "θα επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μας με την τεχνολογία».

Διαβάστε ακόμα: Η Meta εξετάζει συνδρομητική χρέωση των Ευρωπαίων χρηστών - Πόσο θα κοστίζει η «ad free» υπηρεσία

Το τμήμα που έχει μπει στο στόχαστρο των περικοπών ονομάζεται Facebook Agile Silicon Team ή FAST, έχει περίπου 600 υπαλλήλους, εργάστηκε για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων τσιπ που εξοπλίζουν τις συσκευές της Meta για να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, διαφοροποιώντας τις από άλλες που εισέρχονται στην εκκολαπτόμενη αγορά AR/VR.

Η Meta ωστόσο έχει δυσκολευτεί στη δημιουργία ενός τσιπ που θα ανταγωνιστεί εκείνα της αγοράς ενώ και οι παραιτήσεις των στελεχών που ηγούνται του τμήματος και η ανάληψη των καθηκόντων τους από άλλους φαίνεται πως δεν βοηθούν στο εγχείρημα.

Το νέο σχεδιάζει η Meta;

Την εποχή αυτή, η Meta δουλεύει πάνω στην κατασκευή μια σειράς ακουστικών μικτής πραγματικότητας που ονομάζονται Quest αλλά και στα έξυπνα γυαλιά σε συνεργασία με τη Ray-Ban που θα μπορούν να μεταδίδουν βίντεο και να συνομιλούν με τους χρήστες μέσω ενός νέου εικονικού βοηθού AI. Μάλιστα, η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε την κυκλοφορία των έξυπνων γυαλιών και των ακουστικών Quest 3, στο ετήσιο συνέδριο Connect την περασμένη εβδομάδα.

Σκοπός τη εταιρίας είναι η κατασκευή γυαλιών εικονικής πραγματικότητας που θα θυμίζουν όμως κανονικά γυαλιά-ξεφεύγοντας από τα ογκώδη και δύσχρηστα γυαλιά που υπάρχουν ως τώρα. Πηγές αναφέρουν πως ένα τέτοιο προϊόν θα ολοκληρωθεί το 2024 αν και δεν θα γίνει άμεσα διαθέσιμο στους καταναλωτές.

Αναγκαίο το «συμμάζεμα» εν μέσω υψηλού πληθωρισμού

Να σημειωθεί ωστόσο, πως η Meta έχει περικόψει περίπου 21.000 θέσεις εργασίας από τον Νοέμβριο του 2022, σε μια προσπάθεια μείωσης των εξόδων εν μέσω υψηλού πληθωρισμού. Το «συμμάζεμα» που σκοπό έχει να καθησυχάσει τους επενδυτές φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνο και τον Ζούκερμπεργκ που ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των φετινών απολύσεων θα γίνει την άνοιξη, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αλλαγές στο στελεχιακό δυναμικό θα γίνουν και ως το τέλος του έτους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαπλώνεται διεθνώς το selloff στα ομόλογα - Σχεδόν στο 5% οι αποδόσεις στις ΗΠΑ

Sanofi: Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων με την Teva για την ανάπτυξη νέου φαρμάκου

ΗΠΑ: Παύθηκε από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής ο K. Μακάρθι - Πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider