Ούζο Βαρβαγιάννη: Προχωρά σε νέα επένδυση για αύξηση της παραγωγής

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ούζο Βαρβαγιάννη: Προχωρά σε νέα επένδυση για αύξηση της παραγωγής
Στην επέκταση της παραγωγικής της μονάδας προχωρά η ιστορική ποτοποιία Βαρβαγιάννη.

Στην επέκταση της παραγωγικής της μονάδας προχωρά η ιστορική ποτοποιία Βαρβαγιάννη, ξεκινώντας από το ερχόμενο φθινόπωρο μια επένδυση της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, η οποία έχει υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.

Όπως σημείωσε χθες στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων ετικετών στα προϊόντα ούζου που παράγει η ποτοποιία ο ένας εκ των διαχειριστών, Γιάννης Βαρβαγιάννης, η επένδυση θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας συμπληρωματικής κάθετης μονάδας παραγωγής.

«Οι ανάγκες μας σε παραγωγή υπερκαλύπτονται σήμερα απ’ τις υποδομές που διαθέτουμε, ωστόσο θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε την επένδυση κυρίως για το μέλλον», ανέφερε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως πρόθεση της εταιρείας είναι «να συνεχίσουμε να χτίζουμε με αργό αλλά σταθερό βηματισμό τις δραστηριότητες μας τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην κάνουμε ποτέ εκπτώσεις στο προϊόν που παράγουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβαγιάννη η εταιρεία είναι σε τροχιά να φθάσει φέτος τα υψηλά επίπεδα πωλήσεων των 4,5 εκατ. ευρώ που είχε σημειώσει το 2019. Το 70% των πωλήσεων της εταιρείας γίνεται στην εστίαση και στη χονδρική και το 30% μέσα απ’ το δίκτυο του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Βελτίωση εμφανίζουν και οι πωλήσεις στο εξωτερικό, καθώς το προϊόντα της φτάνουν σε 22 χώρες και κυρίως εκεί που υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως πχ η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ν. Αφρική. Στη χώρα μας οι περισσότερες πωλήσεις καταγράφοντας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το «Ούζο Βαρβαγιάννη» έχει καλή παρουσία και στις τουριστικές περιοχές που προτιμούν κυρίως Έλληνες τουρίστες.

Σχολιάζοντας τις πληθωριστικές πιέσεις και την άνοδο των τιμών ο κ. Βαρβαγιάννης σημείωσε πως η ποτοποιία Βαρβαγιάννη προχώρησε σε δύο ανατιμήσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η πρώτη έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και ήταν της τάξεως του 8,5% ενώ ακολούθησε μία ακόμη, με το ίδιο ποσοστό, στις 31 Μαρτίου 2023. Πάντως ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν άλλες ανατιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Trikalinos: Η εταιρεία που μεταφέρει το «ελληνικό χαβιάρι» μέχρι και την Ιαπωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider