Goldman Sachs: Καταβάλλει 215 εκατ. δολ. για άνιση μεταχείριση γυναικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Καταβάλλει 215 εκατ. δολ. για άνιση μεταχείριση γυναικών
Στην καταβολή 215 εκατ. δολ. συμφώνησε η Goldman Sachs, προκειμένου να βάλει τέλος σε μια μακροχρόνια ομαδική αγωγή σε βάρος της, καθώς ο «γίγαντας» της Wall Street κατηγορούνταν για άνιση μεταχείριση απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες όσον αφορά στις αμοιβές τους.

Στην καταβολή 215 εκατ. δολ. συμφώνησε η Goldman Sachs, προκειμένου να βάλει τέλος σε μια μακροχρόνια ομαδική αγωγή σε βάρος της, καθώς ο «γίγαντας» της Wall Street κατηγορούνταν για άνιση μεταχείριση απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες όσον αφορά στις αμοιβές τους.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν περίπου 2.800 γυναίκες εργαζόμενες, σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η Goldman Sachs αναμένεται να ορίσει ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για τη διεξαγωγή επιπρόσθετης ανάλυσης σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούσε η τράπεζα όσον αφορά την αξιολόγηση των επιδόσεων και τις προαγωγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι δύο πλευρές επεξεργάζονταν τα τελευταία σημεία της συμφωνίας, σε μια προσπάθεια να την ολοκληρώσουν πριν τη δίκη - η οποία είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για μία υπόθεση που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς αφορά σε έναν κλάδο, όπου γυναίκες είχαν σπεύσει επανειλημμένα να αναφερθούν σε συμπεριφορές άδικης μεταχείρισης που απειλούσαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Έκρηξη» επιτοκιακών εσόδων το α' τρίμηνο – Αρνητική η καθαρή πιστωτική επέκταση

Fed: Οι αμερικανικές τράπεζες αυστηροποιούν τους όρους δανεισμού

Γέλεν: Παραμένουν βαθιές οι διαφωνίες Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων για το χρέος

gazzetta
gazzetta reader insider insider