Η Apple άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία
Η κίνηση μοιάζει με τη στρατηγική που εφάρμοσε όταν εισήλθε για πρώτη φορά στην Κίνα, που αποτελεί τώρα μια από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας.

Η Apple άνοιξε την Τρίτη το πρώτο της κατάστημά της στην Ινδία, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ασιατική αγορά για το μέλλον της.

Το πρώτο κατάστημα, που ονομάζεται Apple BKC, βρίσκεται στη πολυπληθή πόλη της Βομβάης ενώ την Πέμπτη θα ανοίξει άλλο ένα κατάστημα στην πρωτεύουσα, Δελχί.

«Η Ινδία έχει έναν τόσο όμορφο πολιτισμό και μια απίστευτη ενέργεια και είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Η Apple στοχεύει να ενισχύσει τις πωλήσεις και την κατασκευή iPhone στην Ινδία, σε μια κίνηση που οι αναλυτές λένε ότι μοιάζει με τη στρατηγική που εφάρμοσε όταν εισήλθε για πρώτη φορά στην Κίνα, που αποτελεί τώρα μια από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας.

Παράλληλα, η Apple ισχυρίζεται ότι το κατάστημά της στη Βομβάη είναι «μία από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές τοποθεσίες στον κόσμο» και διαθέτει ένα αυτόνομο σύστημα ηλιακής ενέργειας. Δεν βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα για να «τρέχει» το Apple BKC, το οποίο λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την εταιρία.

Ο Κουκ θεωρούσε εδώ και καιρό την Ινδία ως μια βασική αγορά για το μέλλον της Apple και τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι ήταν «αισιόδοξος» πως η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αγκαλιάσει την εταιρεία του. Μάλιστα, ταξίδεψε στην Ινδία για τα εγκαίνια του καταστήματος, σχεδόν επτά χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μασκ φέρνει πρόγραμμα «μέγιστης τεχνητής νοημοσύνης» - Έρχεται το TruthGPT

Οι 7 νέες άδειες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Ποιους αφορούν

G7: Θα πληρώσουν «ακριβά» οι χώρες που βοηθούν τη Ρωσία στην Ουκρανία - Μηνύματα σε Κίνα, Β. Κορέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider