Η νορβηγική Equinor εξαγοράζει την Suncor Energy UK αντί 850 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η νορβηγική Equinor εξαγοράζει την Suncor Energy UK αντί 850 εκατ. δολαρίων
Πηγή: Getty Images
Η Equinor ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εξαγοράσει τη βρετανική επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου της καναδικής Suncor Energy αντί 850 εκατ. δολαρίων, σε ένα deal που θα δώσει στη νορβηγική εταιρεία μερίδιο σε πολλά βασικά assets πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας.

Η Equinor ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εξαγοράσει τη βρετανική μονάδα πετρελαίου και φυσικού αερίου της καναδικής Suncor Energy αντί 850 εκατ. δολαρίων, σε ένα deal που θα δώσει στη νορβηγική εταιρεία μερίδιο σε πολλά βασικά assets πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συμμετοχή 29,9% στο κοίτασμα πετρελαίου Buzzard, ένα επιπλέον μερίδιο 40% στην εγκατάσταση Rosebank, ενώ θα θέσει υπό τη διοίκηση της νορβηγικής εταιρείας τους εργαζόμενους της Suncor με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζονται σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

«Η συναλλαγή αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Equinor για τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και την εμβάθυνση στις βασικές χώρες που δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε σε δήλωσή του ο Philippe Mathieu, επικεφαλής διεθνούς έρευνας και παραγωγής της εταιρείας.

Τρεις πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια είχαν δηλώσει την Τετάρτη στο Reuters ότι η συμφωνία μεταξύ της Equinor και της Suncor για τα βρετανικά περιουσιακά στοιχεία είναι κοντά.

Η συναλλαγή θα προσθέσει περίπου 15.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα στην παραγωγή της Equinor το 2023, δήλωσε η νορβηγική εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο πρόστιμο στην Ericsson -Δωροδοκίες, εικονικές συμβάσεις και πλαστά τιμολόγια σε 5 χώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider