Υψηλά επιτόκια: «Χτύπημα» 3,5 δισ. δολαρίων στην Credit Suisse από την αγορά ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλά επιτόκια: «Χτύπημα» 3,5 δισ. δολαρίων στην Credit Suisse από την αγορά ακινήτων
Εν μέσω της απόσυρσης χρημάτων από τους επενδυτές και της πτώσης στις τιμές ακινήτων που προκαλούν οι αυξήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε θα μειώσει κατά 3,25 δισ. ελβετικά φράγκα (3,5 δισ. δολάρια) τις πληρωμές προς το fund ακινήτων της, εν μέσω της απόσυρσης χρημάτων από τους επενδυτές και της πτώσης στις τιμές ακινήτων που προκαλούν οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, η αξία του Credit Suisse Real Estate Fund International αναμένεται να υποχωρήσει έως και 10%. Οι επιστροφές προς τους επενδυτές θα μειωθούν στα 35 φράγκα ανά μετοχή έναντι 45 φράγκων ανά μετοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, επενδυτές που κατέχουν το 13,3% του μετοχικού κεφαλαίου του fund ζήτησαν πίσω τα χρήματα τους, μετέδωσε το Bloomberg.

Η εξέλιξη έρχεται εν μέσω της ανόδου του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που συνεπάγεται η περιοριστική πολιτική των ισχυρών κεντρικών τραπεζών με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

«Οι τιμές διεθνώς έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις αυξήσεις των επιτοκίων και επηρεάζουν το Credit Suisse Real Estate Fund International στις βασικές αγορές του, στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Παρά τις θετικά αποτελέσματα των ενοικίων, αυτά δεν ήταν ικανά για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από τα αυξημένα επιτόκια» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Credit Suisse.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αεροπορικές: Επιστροφή σε κέρδη για την IAG το 2022 - Εξαγοράζει την ισπανική Air Europa για 400 εκατ. ευρώ

Κλείνει τη long θέση της στα ελληνικά ομόλογα η Société Générale

gazzetta
gazzetta reader insider insider