BHP: «Βουτιά» στα κέρδη α' εξαμήνου, αλλά και αισιοδοξία με το βλέμμα στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
BHP: «Βουτιά» στα κέρδη α' εξαμήνου, αλλά και αισιοδοξία με το βλέμμα στην Κίνα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Βουτιά» 32% στα κέρδη α' εξαμήνου ανακοίνωσε η BHP, εν μέσω της πτώσης στις τιμές σιδηρομεταλλεύματος. 

«Βουτιά» 32% στα κέρδη α' εξαμήνου ανακοίνωσε η BHP, εν μέσω της πτώσης στις τιμές σιδηρομεταλλεύματος.

Η αυστηρή πολιτική της Κίνας για το μηδενικά κρούσματα COVID-19 περιόρισε την οικονομική δραστηριότητα και μείωσε τη ζήτηση το προηγούμενο έτος, οδηγώντας τις τιμές σιδηρομεταλλεύματος σε καθοδική πορεία από τα υψηλά προηγούμενα επίπεδα.

Κατά συνέπεια, ο εξορυκτικός «γίγαντας» ανακοίνωσε υποκείμενα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 6,6 δισ. δολ., από 9,72 δισ. δολ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Όπως ανέφερε η BHP, ο πληθωρισμός και η στενή αγοράς εργασίας αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στο 2024.

Ακόμα, η εταιρεία δήλωσε ότι οι αυξήσεις επιτοκίων παγκοσμίως αναμένεται να επιβραδύνουν την ανάπτυξη σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Ωστόσο, μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, η BHP φαίνεται αισιόδοξη, καθώς η Κίνα φαίνεται να είναι μια «πηγή σταθερότητας» για τη ζήτηση εμπορευμάτων, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανοίγει ξανά και καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να αναζωογονήσει την αγορά ακινήτων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider