China Renaissance: Αγνοείται ο CEO - Καταβαράθρωση 30% για την μετοχή της επενδυτικής τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
China Renaissance: Αγνοείται ο CEO - Καταβαράθρωση 30% για την μετοχή της επενδυτικής τράπεζας
Το γεγονός πως ο κ. Μπάο «δεν είναι διαθέσιμος» δεν επηρεάζει «τη δραστηριότητα ή/και τις λειτουργίες της εταιρείας, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά», διαβεβαίωσε η επενδυτική εταιρεία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Μπάο Φαν, γνωστός Κινέζος επιχειρηματίας και CEΟ της επενδυτικής τράπεζας China Renaissance, αγνοείται όπως έγινε γνωστό από το βράδυ της Πέμπτης και η μετοχή της κατακρημνίζεται έως και 30%.

Η China Renaissance επεσήμανε ότι «δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον κ. Φαν», ο οποίος διατελεί πρόεδρος, εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ωστόσο η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά. Η μετοχή της China Renaissance υποχώρησε σχεδόν 30% στις διαπραγματεύσεις στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή και στις 10:10 ώρα Αθήνας, έχει διολισθήσει 28,1% που αποτελεί χαμηλό 52 εβδομάδων.

Ο όμιλος χειρίστηκε αξιοσημείωτα την είσοδο στο χρηματιστήριο γιγάντων του κινεζικού τομέα της πληροφορικής και του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com. Ακόμη, χειρίστηκε τη συγχώνευση το 2015 της μεγάλης κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας Didi και της μεγάλης ανταγωνίστριάς της την εποχή Kiaidi Dache. Ο Μπάο Φαν, γεννημένος το 1970, είναι ο δημιουργός της China Renaissance, μεγάλης ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας, ειδικευμένης στις τοποθετήσεις στον τομέα της τεχνολογίας την οποία ίδρυσε το 2005 ενώ παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κίνας, εκτελώντας επιχειρηματικές συμφωνίες και συγχωνεύσεις μεταξύ πολλών τεχνολογικών εταιρειών της χώρας. Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, όπως το Caixin, που ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα, είναι αδύνατη οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Μπάο Φαν από την αρχή της εβδομάδας.

Μία παρόμοια υπόθεση

Η υπόθεση της εξαφάνισης θυμίζει αυτήν του Καναδού επιχειρηματία κινεζικής καταγωγής Σιάο Τζιανχουά, που έγινε καπνός το 2017, ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ. Ο επιχειρηματίας, παρότι φερόταν να έχει τότε στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος, κατά πληροφορίες του Τύπου την εποχή απήχθη από πράκτορες του Πεκίνου. Όταν συνελήφθη ο κ. Σιάο, συγκαταλεγόταν στους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, με περιουσία που υπολογιζόταν ότι ανερχόταν σε 6 δισ. δολάρια. Εντέλει, ο πρώην επιχειρηματίας έγινε γνωστό πως καταδικάστηκε πέρυσι να εκτίσει 13 χρόνια κάθειρξη για απάτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ενεργειακή κρίση έφερε ζημίες 19,1 δισ. ευρώ στην Uniper για το 2022

Ζημίες - ρεκόρ για την γαλλική EDF το 2022: Στα 64,5 δισ. ευρώ το χρέος με «εκτόξευση» 50%

Hermes: Αύξηση εσόδων 23%, με ώθηση από τη ζήτηση στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider