Η Bayer Ελλάς υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα μέσα από τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Bayer Ελλάς υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα μέσα από τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ
Με χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές του Διαγωνισμού.

Με χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές του Διαγωνισμού.

Η Bayer Ελλάς αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επιστήμη στην εξεύρεση λύσεων για τις σύγχρονες προκλήσεις, έχει εντάξει μεταξύ των στρατηγικών της προτεραιοτήτων την υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της διασύνδεσης των νέων επιστημόνων με την αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Bayer Ελλάς, υποστηρίζει τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δίνοντας χρηματικά έπαθλα στους τρεις νικητές σε κάθε κατηγορία του Διαγωνισμού. Τα έπαθλα θα αποδοθούν, μετά από την αξιολόγηση των τελικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Μαρτίου.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση του επιχειρηματικού πνεύματος και η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων της φοιτητικής κοινότητας του ΕΚΠΑ, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Μέσω του Διαγωνισμού, προβάλλονται και επιβραβεύονται καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που προέρχονται από τη φοιτητική κοινότητα του ΕΚΠΑ, και ανάλογα με τον βαθμό ωριμότητας των ιδεών δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες που το επιθυμούν να αιτηθούν την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης.

Ο Διαγωνισμός, που απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτητικές ομάδες όλων των σχολών και τμημάτων του ΕΚΠΑ, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στη φοιτητική κοινότητα, με προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, όπως βιοεπιστήμες, ενέργεια, διατροφή, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, λιανεμπόριο, τεχνολογία, υπηρεσίες υγείας και τουρισμός.

Ο Andreas Pollner, Μanaging Director & Senior Bayer Representative στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά “Στην Bayer, οδηγούμαστε από την αποστολή μας «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή» και πιστεύουμε ότι η επιστήμη μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο. Στρατηγική μας απόφαση είναι να είμαστε αρωγοί και ενεργοί υποστηρικτές σε ενέργειες που προάγουν την επιστημονική σκέψη και δράση και μπορούν να αναβαθμίσουν τη ζωή μας. Ακόμη, στο πλαίσιο της ανοιχτής καινοτομίας, προσφέρουμε επιχορηγήσεις σε επιστήμονες από πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και νεοφυείς εταιρείες από όλο τον κόσμο για συγκεκριμένα έργα. Σε αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίξαμε και τον διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που διεξάγεται μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών με άμεση διασύνδεσή τους με τη βιομηχανία γεγονός που δημιουργεί μία προστιθέμενη αξία και μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας για μία καλύτερη ζωή αλλά και μια πιο ανθηρή οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider