Παραιτήθηκε από CEO ο συνιδρυτής της Netflix

Newsroom
Μοιράσου το
Παραιτήθηκε από CEO ο συνιδρυτής της Netflix
Tην παραμονή του στο ρόλο του προέδρου, αλλά την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ανακοίνωσε ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς.

Ο ένας εκ των ιδρυτών του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποχωρεί από τη θέση του συν - διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και θα εκτελεί χρέη εκτελεστικού προέδρου.

Τον Χέιστινγκς θα αντικαταστήσουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς, που ήδη βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις. «Το διοικητικό συμβούλιο συζητά εδώ και πολλά χρόνια για τον προγραμματισμό της διαδοχής (ακόμη και οι ιδρυτές πρέπει να εξελίσσονται!)» έγραψε ο Χέιστινγκς. «Στο πλαίσιο αυτής της εξελικτικής διαδικασίας, ο Τεντ προήχθη σε συν-Διευθύνων Σύμβουλος στο πλευρό μου τον Ιούλιο του 2020 και ο Γκρεγκ προήχθη σε COO – και τα τελευταία 2,5 χρόνια τους αναθέτω όλο και περισσότερο τη διαχείριση του Netflix» πρόσθεσε.

«Είμαι τόσο περήφανος για τα πρώτα 25 χρόνια μας και τόσο ενθουσιασμένος για το επόμενο τέταρτο του αιώνα μας. Μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά για την καλύτερη ψυχαγωγία του κόσμου και να δώσουμε μεγαλύτερη ευχαρίστηση στα δικά μας μέλη. Το διοικητικό συμβούλιό μας συζητά τον σχεδιασμό της διαδοχής εδώ πολλά χρόνια (ακόμη και οι ιδρυτές πρέπει να εξελιχθούν!)» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ο Τεντ και ο Γκρεγκ είναι τώρα συν-Διευθύνοντες Σύμβουλοι. Μετά από 15 χρόνια συνεργασίας είμαι απόλυτα σίγουρος για τις ηγετικές ικανότητές τους. Είμαι περήφανος που θα είμαι εκτελεστικός πρόεδρος για πολλά χρόνια ακόμα» έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Χέιστινγκς που συνίδρυσε το Netflix το 1997 ως υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αμέτρητα νοικοκυριά έβλεπαν ταινίες και σειρές.

Σημαντική άνοδο, μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, κατέγραψαν οι νέοι συνδρομητές του Netflix για το δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική πλατφόρμα streaming.

Οι νέοι συνδρομητές της Netflix ανά τον κόσμο έφτασαν τα 7,66 εκατ. έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 4,5 εκατ. νέων συνδρομητών.

  • Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 12 σεντ από 1,33 δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2021 και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για 45 σεντ δολάρια ανά μετοχή.
  • Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 7,85 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1,9% σε ετήσιο επίπεδο και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.
  • Για το α' τρίμηνο του 2023, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πως τα έσοδα θα διαμορφωθούν σε 8,17 δισ. δολάρια, εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Spotify απολύει το 6% των εργαζομένων της - Σχεδόν 600 υπαλλήλους

Ένα μπέρμπον που θα ωριμάσει στο διάστημα έρχεται στην κάβα σας με εξίσου «εξωγήινη» τιμή

Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει σε startup που θέλει να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου απο τις αγελάδες