Αυτή η εταιρεία επιβάλλει πρόστιμα 1.200 δολαρίων εάν ενοχληθούν οι εργαζόμενοι στις διακοπές τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτή η εταιρεία επιβάλλει πρόστιμα 1.200 δολαρίων εάν ενοχληθούν οι εργαζόμενοι στις διακοπές τους
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008, δίνει υποχρεωτικά τουλάχιστον μια εβδομάδα άδειας στο προσωπικό της ανά έτος.

Την επιβολή υψηλού χρηματικού προστίμου για τους εργαζόμενους που επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους για θέματα δουλειάς εν μέσω άδειας των τελευταίων εφαρμόζει μια εταιρεία από την Ινδία.

Η Dream11, μια πλατφόρμα fantasy sports με έδρα τη Βομβάη, επιβάλλει πρόστιμο 100.000 ρουπιών (περίπου 1.200 δολάρια) στους υπαλλήλους που ενοχλούν τους εργαζόμενους κατά την άδεια τους. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008, δίνει υποχρεωτικά τουλάχιστον μια εβδομάδα άδειας στο προσωπικό της ανά έτος.

Ο επικεφαλής της Dream11, Μπχαβίτ Σεθ, δήλωσε μιλώντας στο CNBC «μια φορά τον χρόνο, για μια εβδομάδα, είσαι εκτός συστήματος. Δεν έχει Slack, email και κλήσεις. Αυτό γιατί βοηθά σε μεγάλο βαθμό να έχει μια εβδομάδα χωρίς παρεμβολές. Μέχρι στιγμής, το σύστημα έχει αποδειχθεί αποδοτικό» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η Dream11 πιστεύει πως το να μην υπάρχουν παρεμβολές βοηθά τους εργαζόμενους να χαλαρώσου, να φορτίσουν μπαταρίες και να επιστρέψουν στη δουλειά έτοιμοι για να δώσουν το καλύτερο δυνατό» σημειώνει σε ανακοίνωση της η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι φορο-λογαριασμοί του 2023 για 6,5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider