Επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του EGF και μειωμένο περιθώριο επιτοκίου από την Εθνική Τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του EGF και μειωμένο περιθώριο επιτοκίου από την Εθνική Τράπεζα
Η Εθνική Τράπεζα παρέχει επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF).

Η λήψη δανείων σε περίοδο αύξησης των επιτοκίων είναι ένα θέμα που προβληματίζει πολλούς επιχειρηματίες, αφού εύλογα όλοι κυνηγούν τη σταθερότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα, η οποία μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον δανειολήπτη. Τίποτα, όμως, δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο σε κάποιον που θέλει να επενδύσει στην επιχειρηματική του ιδέα ή στην επέκταση της επιχείρησής του. Γιατί, αυτό που πηγαίνει μπροστά τον ιδιώτη, τον επιχειρηματία και κατ’ επέκταση το ίδιο το κράτος και την οικονομία του είναι η ανάπτυξη.

Για να στηρίξει ακριβώς αυτήν την ανάπτυξη και να δώσει ευκαιρίες σε περισσότερους επιχειρηματίες, η Εθνική Τράπεζα παρέχει επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF). Η πρωτοβουλία μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, γι’ αυτό και οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν άμεσα από τους ενδιαφερόμενους.

Τι είναι το EGF

Το EGF είναι ένα πρόγραμμα που παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 70% από το ΕΤαΕ (το οποίο ενεργεί για λογαριασμό του EGF) και υποστηρίζει χρηματοδοτήσεις για σκοπούς επένδυσης σε ενσώματα και άυλα πάγια και ενίσχυσης ρευστότητας προς ΜμΕ και μικρές επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Small MidCaps). Στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος εφαρμόζεται μειωμένο περιθώριο επιτοκίου σε σύγκριση με το περιθώριο που η Τράπεζα θα εφάρμοζε σε μια παρόμοια χρηματοδότηση που δεν καλύπτεται από την Εγγύηση του ΕΤαΕ.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Τα επιχειρηματικά δάνεια της Εθνικής Τράπεζας είναι διαθέσιμα για επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζόμενους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατομμύρια ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν ξεπερνά τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ιδιαίτερα ευνοϊκοί όροι που παρέχονται με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του EGF μπορούν να καλύψουν κάθε επιχειρηματική ανάγκη:

Α) Δάνεια τακτής λήψης για
-τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων
-την κάλυψη αναγκών σε ρευστότητα
-την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων

Β) Ανακυκλούμενα όρια, για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας.

Η χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι τα €5 εκατ. και καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, κεφάλαιο κίνησης ή αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Τι παρέχει η χρηματοδότηση

Όλες οι μορφές χρηματοδότησης του προγράμματος παρέχονται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 / 6 μηνών πλέον περιθωρίου(1) και εισφοράς Ν.128/75. Ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης, η Εθνική Τράπεζα παρέχει την επιλογή σταθερού επιτοκίου για ένα μέρος ή για το σύνολο της διάρκειας του δανείου.

Στην περίπτωση ισόποσων μηνιαίων, τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την εγγύηση του EGF προσφέρει ευελιξία στην αποπληρωμή τους καθώς και δυνατότητα για περίοδο χάριτος.

Ποια είναι η διαδικασία

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την Εθνική Τράπεζα και να συζητήσει με τον Επαγγελματικό του Σύμβουλο, ώστε να βρει ακριβώς τη λύση που ψάχνει στα επιχειρηματικά του σχέδια. Μετά τη συζήτηση, υποβάλλει την αίτησή του μαζί με το επενδυτικό του σχέδιο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το εν λόγω πρόγραμμα επωφελείται στήριξης από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των Κρατών Μελών που συνεισφέρουν στο EGF.

Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις απορίες σας σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορείτε να δείτε εδώ.

(1) Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider