ΗΠΑ: Η Redfin απολύει το 13% των υπαλλήλων της, εν μέσω της κάμψης στην αγορά ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Redfin απολύει το 13% των υπαλλήλων της, εν μέσω της κάμψης στην αγορά ακινήτων
Η μεσιτική εταιρεία εταιρεία έχει απολύσει το 27% του προσωπικού που είχε στο τέλος του Απριλίου του 2022.

Η μεσιτική Redfin στις ΗΠΑ ανακοίνωσε θα προχωρήσει στην απόλυση του 13% του προσωπικού της ή 860 υπαλλήλων, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα για μια παρατεταμένη επιβράδυνση στην αμερικανική αγορά ακινήτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως τις απολύσεις σε σχετική ανακοίνωση της, με τις περικοπές να έρχονται να προστεθούν σε μειώσεις προσωπικού που είχε κάνει η Redfin τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία έχει απολύσει το 27% του προσωπικού που είχε στο τέλος του Απριλίου του 2022.

Οι απολύσεις της Redfin γίνονται την ώρα που ο κλάδος των ακινήτων στις ΗΠΑ επηρεάζεται από τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η κίνηση της Redfin έρχεται αφότου ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απέλυσε απολύει το 13% του προσωπικού της Meta (Facebook και Instagram), ή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού με επιστολή προς τους εργαζομένους την Τετάρτη, τονίζει πως πρόκειται για δύσκολες αλλαγές καθώς αποφάσισε να μειώσει «το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας να φύγουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες απολύσεις προσωπικού από την Citigroup στην επενδυτική τραπεζική

gazzetta
gazzetta reader insider insider