Γράφει ιστορία η Porsche – Από την ανώτατη τιμή θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γράφει ιστορία η Porsche – Από την ανώτατη τιμή θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής
Με δεδομένη την τεράστια ζήτηση, όλες οι προσφορές που θα κινηθούν κάτω από το ανώτατο εύρος της τιμής θα απορριφθούν.

Η Volkswagen εκτιμάται πως θα τιμολογήσει την τιμή εκκίνησης της μετοχής της Porsche στο υψηλότερο επίπεδο του εύρους διακύμανσης κατά την πρεμιέρα της διαπραγμάτευσης της την Πέμπτη 29/9, καταδεικνύοντας το βάθος της ζήτησης των επενδυτών.

Oι παραγγελίες κάτω των 82,50 ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν τη συναλλαγή, σύμφωνα με το Bloomberg, δείχνοντας πως η ζήτηση για τη Porsche είναι τεράστια ακόμη και όταν στις αγορές υπάρχει αστάθεια και οι φόβοι για ύφεση αυξάνονται.

Οι μετοχές της Porsche διακινούνταν στους επενδυτές με εύρος από 76,50 ευρώ έως 82,50 ευρώ η μία, με την κεφαλαιοποίηση της γερμανικής εταιρείας να εκτινάσσεται έως και στα 75 δισ. ευρώ.

Η τάση φάνηκε ήδη από την υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς, ύψους 9,4 δισ. ευρώ, για το 12,5% της εταιρείας μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Τέσσερις τεράστιοι διεκδικητές -η Qatar Investment Authority, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, η T. Rowe Price και η ADQ- έχουν δεσμευτεί από κοινού να αναλάβουν έως και 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ από την IPO.

Η προσφορά προσέλκυσε παραγγελίες αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από ιδιώτες επενδυτές, κυρίως με έδρα τη Γερμανία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την αυτοκινητοβιομηχανία, σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές αγορές δεν φαίνεται να παρουσιάζουν τις καλύτερες ευκαιρίες για εταιρείες που θέλουν να προχωρήσουν σε αρχική δημόσια εγγραφή για εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider