Autohellas: Στις 14 Οκτωβρίου η έκτακτη Γ.Σ. για επιστροφή κεφαλαίου σε μετόχους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Autohellas: Στις 14 Οκτωβρίου η έκτακτη Γ.Σ. για επιστροφή κεφαλαίου σε μετόχους
Για την επίτευξη αυτού απαιτείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών (προερχόμενων από μερίσματα θυγατρικών και συμμετοχών) και μέρος των κερδών εις νέο, συνολικού καθαρού ποσού 48.624.764 ευρώ.

Στις 14 Οκτωβρίου 2022 θα λάβει χώρα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Autohellas, με σκοπό την έγκριση επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους της, καθαρού ποσού της τάξεως του 1 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την επίτευξη αυτού απαιτείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών (προερχόμενων από μερίσματα θυγατρικών και συμμετοχών) και μέρος των κερδών εις νέο, συνολικού καθαρού ποσού 48.624.764 ευρώ.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί ισόποση μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω διανομής καθαρού ποσού 1 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους.

Υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, η Autohellas αποσκοπεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλαίσιο: Μικρή πτώση τζίρου, υποχώρηση 11% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο

Nestlé Ελλάς: Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων – Η άνοδος του τζίρου, το «ιδιαίτερο» 2021 και οι προκλήσεις

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα έτοιμη για ενδεχόμενη διακοπή του ρωσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider