Twitter: Μετά την απόσυρση του Μασκ οι επιλογές του είναι περιορισμένες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Μετά την απόσυρση του Μασκ οι επιλογές του είναι περιορισμένες
Η τιμή της μετοχής του Twitter αναμφίβολα θα πέσει πολύ κάτω από το κλείσιμο των 36,81 δολαρίων της Παρασκευής, αναφέρει το Bloomberg.

Η κίνηση του Έλον Μασκ να απορρίψει τη συμφωνία του να αγοράσει το Twitter, αφήνει την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης σε χειρότερη κατάσταση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, Εάν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla καταφέρει να τερματίσει τη συμφωνία, η μετοχή του Twitter πιθανότατα να βρεθεί σε ελεύθερη πτώση και ένα προσωπικό που είναι ήδη απογοητευμένο από την πολύμηνη δημόσια κριτική του Μασκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα υποστεί άλλο ένα συναισθηματικό πλήγμα. Εάν το Twitter επικρατήσει στο δικαστήριο, η εταιρεία θα διοικείται από έναν απρόβλεπτο και απρόθυμο ιδιοκτήτη, ενώ θα εξακολουθεί να αγωνίζεται να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση του Μασκ την Παρασκευή να αποχωρήσει από την αγορά του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δημιούργησε ένα εφιαλτικό σενάριο για το Twitter, όπου του παραμένουν μόνο κακές επιλογές. Ο πρόεδρος Bret Taylor απάντησε στην ανακοίνωση του Μασκ, δεσμευόμενος να επιβάλει τη συμφωνία στο δικαστήριο, αλλά η ηγεσία της εταιρείας χάνει ήδη την εμπιστοσύνη του προσωπικού μετά από μήνες αβεβαιότητας και άγχους.

Πολλοί από τους υπαλλήλους του Twitter ανησυχούσαν ήδη για τον αντίκτυπο της άφιξης του Μασκ στην εταιρεία. Κατά τη διάρκεια ενός Q&A που έκανε με υπαλλήλους του Twitter τον Ιούνιο, ορισμένοι εργαζόμενοι χλεύασαν τον Μασκ, καθώς είπε στους υπαλλήλους ότι μόνο όσοι ήταν «εξαιρετικοί» θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι. Εβδομάδες πριν από το Q&A, άλλοι πάλι ανησυχούσαν ότι ο Μασκ δεν είχε ιδέα πώς να διευθύνει ένα κοινωνικό δίκτυο και κάποιοι γνωστοποίησαν την απογοήτευσή τους σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο Musk είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά πρώην υπαλλήλους της SpaceX. Και καθώς η ηγεσία του Twitter δεν σχολίασε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, μια υπάλληλος έγραψε ότι «ως γυναίκα που εργάζεται στο Twitter, βρίσκω αυτή τη σιωπή εξαιρετικά αποκαρδιωτική».

Αυτά τα συναισθήματα εκφράστηκαν προς τον Μασκ, όταν οι εργαζόμενοι νόμιζαν ότι ήθελε ακόμα να αγοράσει την εταιρεία. Η αλλαγή στα πλάνα του έχει εντείνει την απογοήτευση κατά του Μασκ και της διοίκησης και του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, κάτι που ορισμένοι υπάλληλοι κοροϊδεύουν δημόσια στο Twitter - αν και υπάρχει εσωτερική οδηγία να μην μιλάνε δημόσια για τη συμφωνία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το προσωπικό ήταν επίσης σε πίεση, λόγω των πρόσφατων αποχωρήσεων στελεχών και της αναδιάρθρωσης της ηγεσίας, γεγονός που καθιστά την ανάπτυξη προϊόντων πιο δύσκολη, ανέφεραν τα άτομα με γνώση του ζητήματος. Το Twitter απέλυσε περίπου 100 υπαλλήλους αυτή την εβδομάδα, με το προσωπικό να αναμένει κι άλλες απολύσεις.

«Εάν ο Μασκ καταφέρει να τερματίσει τη συμφωνία, το Twitter θα παραμείνει με τα ίδια προβλήματα που είχε πριν αυτός εμφανιστεί», έγραψε η Debra Aho Williamson, κύρια αναλύτρια της Insider Intelligence. «Η ανάπτυξη των χρηστών του επιβραδύνεται. Και ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις εξακολουθούν να αυξάνονται οριακά, το Twitter αντιμετωπίζει τώρα την επιβράδυνση της οικονομίας που θα μπορούσε να συμπιέσει τις δαπάνες διαφημίσεων σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

Εάν το Twitter προσφύγει στα δικαστήρια και αποτύχει να αναγκάσει τον Μασκ να αγοράσει την εταιρεία, πιθανότατα αυτός θα πουλήσει το μερίδιο του 9% και θα φύγει. Η τιμή της μετοχής του Twitter - η οποία δεν θα φτάσει τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που είχε συμφωνήσει να πληρώσει ο Μασκ - αναμφίβολα θα πέσει πολύ κάτω από το κλείσιμο των 36,81 δολαρίων της Παρασκευής. Μετά από μήνες προσδοκίας μιας συμφωνίας, το Twitter θα επιστρέψει ξαφνικά εκεί που ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν εμφανίστηκε ο Μασκ με την πρόταση εξαγοράς.

Ακόμα και τότε, το μέλλον δεν φάνταζε ιδιαίτερα ευοίωνο. Η εταιρεία είχε θέσει υψηλούς στόχους ανάπτυξης χρηστών και εσόδων για το 2023, και ο στόχος φαινόταν όλο και πιο φιλόδοξος με κάθε νέο τρίμηνο. Από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά του, το Twitter εφάρμοσε επίσης ένα πάγωμα προσλήψεων, απέλυσε δύο κορυφαία στελέχη και έκοψε ορισμένες θέσεις εργασίας.

Το έπος Twitter-Musk δεν έχει τελειώσει. Ο Μασκ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία συγχώνευσης και το Twitter θα αγωνιστεί για να δείξει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Είναι πιθανό ο Musk και το Twitter να επαναδιαπραγματευτούν την τιμή ή ίσως ο Musk να φύγει, αλλά να πληρώνει στο Twitter μια βαριά διευθέτηση.

Παρά τους ισχυρισμούς του Μασκ, η συμφωνία δεν έχει πεθάνει. Αλλά όσο αφορά τις επιλογές του Twitter, αυτές είναι περιορισμένες καταλήγει το Bloomerg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider