Twitter: Σε «κίνδυνο» η εξαγορά από τον Μασκ - Απώλειες 4% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Σε «κίνδυνο» η εξαγορά από τον Μασκ - Απώλειες 4% για τη μετοχή
Η Washington Post ανέφερε πως ο Έλον Μασκ αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει «αλλαγή κατεύθυνσης» για τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων.

Πτώση άνω του 4% σημειώνει η μετοχή της Twitter πριν από το άνοιγμα της Παρασκευής στην Wall Street, μετά από δημοσίευμα για το ότι η εξαγορά του τεχνολογικού ομίλου από τον Έλον Μασκ, ύψους 44 δισ. δολαρίων, διακινδυνεύει.

Η Washington Post ανέφερε πως η ομάδα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έχει σταματήσει ορισμένες από τις επαφές που είχε για τη χρηματοδότηση του deal, λόγω της μη πρόσβασης του Μασκ στα στοιχεία για τους spam και fake λογαριασμούς του Twitter.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μασκ αναμένεται σύντομα να ακολουθήσει «αλλαγή κατεύθυνσης» για τη συμφωνία, ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Μασκ δεν μπορεί απλώς να πληρώσει τη ρήτρα του 1 δισ. δολαρίων προκειμένου να αποχωρήσει από τις συζητήσεις, καθώς η Twitter μπορεί να ισχυριστεί ότι με βάση του αρχικούς όρους της συμφωνίας οι λόγοι που επικαλείται ο Μασκ δεν σχετίζονται με τον «πυρήνα» λειτουργίας της Twitter.

Την Πέμπτη η διοίκηση της Twitter ενημέρωσε δημοσιογράφους για τη διαδικασία με την οποία καθορίζει τους spam και τους fake λογαριασμούς στην πλατφόρμα της.

Στην ενημέρωση η Twitter επανέλαβε ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα της πλατφόρμας δείχνουν πως οι εν λόγω λογαριασμοί δεν υπερβαίνουν το 5% των συνολικών ενεργών χρηστών του social media.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider