«Ψαλιδίζει» το 10% του προσωπικού της η Klarna

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψαλιδίζει» το 10% του προσωπικού της η Klarna
Η σουηδική fintech εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απολύσεις περίπου 700 εργαζομένων, αριθμός που αποτελεί σχεδόν το 10% του προσωπικού της.

Η Klarna ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περικοπές προσωπικού, καθώς στην αγορά πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για μια «πιθανή ύφεση».

Συγκεκριμένα, η σουηδική fintech εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απολύσεις περίπου 700 εργαζομένων, αριθμός που αποτελεί σχεδόν το 10% του προσωπικού της. Η «buy now, pay later» εταιρεία έδειξε ως υπεύθυνους για αυτή την απόφαση τις αυξημένες τιμές, την αλλαγή του καταναλωτικού συναισθήματος και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρει το BBC.

«Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο δεν είναι προσωρινό ή παροδικό, οπότε πρέπει να πράξουμε αναλόγως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο
SEO Sebastian Siemiatkowski και πρόσθεσε «Όταν καθορίσαμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο για το 2022, το φθινόπωρο του 2021, ήταν ένας πολύ διαφορετικός κόσμος από αυτόν που βρισκόμαστε σήμερα».

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη fintech startup της Ευρώπης, βάσει αποτίμησης, η οποία σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του insider.gr, ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία που παρέχει έξυπνες και ευέλικτες εμπειρίες αγορών σε 147 εκατομμύρια ενεργούς καταναλωτές μέσω 400.000 λιανεμπόρων από 45 χώρες του κόσμου, επιτρέπει στους χρήστες της να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές και να πληρώνουν «αργότερα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται στην Ελλάδα η Klarna, η μεγαλύτερη fintech startup της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider