Ιταλία: Πρόταση εξαγοράς της Atlantia από την οικογένεια Μπένετον και την Blackstone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Πρόταση εξαγοράς της Atlantia από την οικογένεια Μπένετον και την Blackstone
Με στόχο την έναρξη δημόσιας προσφοράς (IPO) της εταιρείας, σε μια κίνηση που θα αποτιμούσε την αξία της στα 58 δισ. ευρώ.

Η οικογένεια Μπένετον στην Ιταλία και το αμερικανικό fund Blackstone κατέθεσαν πρόταση εξαγοράς για την διαχειρίστρια αεροδρομίων και οδικών δικτύων Atlantia, με στόχο την έναρξη δημόσιας προσφοράς (IPO) της εταιρείας σε μια κίνηση που θα αποτιμούσε την αξία της στα 58 δισ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η προσφορά εξαγοράς ανέρχεται σε 23 ευρώ ανά μετοχή, premium 36,3% σε σχέση με την αξία της μετοχής της Atlantia για τους τελευταίους 6 μήνες.

Σημειώνεται πως η οικογένεια Μπένετον κατέχει ήδη το 33% της Atlantia, με την ιταλική εταιρεία να αναμένεται να λάβει 8 δισ. ευρώ από την πώληση της ιταλικής μονάδας οδικών δικτύων της. Σημειώνεται πως η εν λόγω μονάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής από το 2018, όταν γέφυρα σε οδικό δίκτυο που διαχειρίζεται η Atlantia κατέρρευσε οδηγώντας στον θάνατο 43 άτομα.

Η πώληση της μονάδες οδικών δικτύων της Atlantia αναμένεται να μειώσει σημαντικά το χρέος της εταιρείας, που ανήλθε σε 38,6 δισ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider