Ρεκόρ ετήσιων εσόδων ύψους 24,6 δισ. ευρώ για τη Randstad

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ ετήσιων εσόδων ύψους 24,6 δισ. ευρώ για τη Randstad
Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με βάση την ισχύ του χαρτοφυλακίου.

Τα οικονομικά αποτελέσματα που αφορούν στην παγκόσμια δραστηριότητά της, σε 38 χώρες, ανακοίνωσε η Randstad, στα οποία καταγράφεται ρεκόρ ετήσιων εσόδων, με σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2020, καθώς και τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην παγκόσμια αγορά υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού

Συγκεκριμένα, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με βάση την ισχύ του χαρτοφυλακίου, αύξηση που οφείλεται στα έσοδα από την τοποθέτηση προσωπικού μόνιμης απασχόλησης (αύξηση 69% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση) καθώς και από τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού (RPO) (αύξηση 153% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση).

Επιπλέον, καταγράφηκε αύξηση της απόδοσης του επενδυμένου κεφαλαίου (ROIC) κατά 16,8%, με αύξηση σε ετήσια βάση σε 640 μονάδες βάσης (bp), αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή βελτίωση του περιθωρίου EBITA και την αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίου κίνησης.

Το δ’ τρίμηνο του 2021, το περιθώριο μικτού κέρδους έφτασε στο 20,4%, καταγράφοντας αύξηση 90 μονάδων βάσης (bp), το περιθώριο EBITA αυξήθηκε κατά 40 μονάδες βάσης (bd) ετησίως, ενώ ο δείκτης ICR 2021 αυξήθηκε σε 44%.

Η Randstad διατηρεί την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά, διαγράφοντας μια συνεχόμενη ανοδική πορεία πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς στις περισσότερες από τις 38 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται.

Το 2021, η Randstad πραγματοποίησε την εξαγορά της Hudson Benelux, ηγέτη της αγοράς στη συμβουλευτική Ανθρώπινων Πόρων και διατήρηση προσλήψεων ενώ κατέγραψε οργανική αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση το διάστημα του Ιανουαρίου σύμφωνα με το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Ο Jacques van den Broek, CEO της Randstad, υπογράμμισε, αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας: «Μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω στο 2021 και να νιώσουμε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει. Το θετικό momentum συνεχίστηκε, επιτρέποντάς μας να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με έσοδα ρεκόρ, αυξημένα κατά 20% σε ετήσια βάση και 5% καλύτερα από το 2019. Ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οργανικής ανάπτυξής μας μέσω της πρωτοβουλίας των #newways, είδαμε την αύξηση της παραγωγικότητας σε πρωτοφανή επίπεδα και δημιουργήσαμε ισχυρή απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου (ROIC) 16,8% για το έτος. Πετύχαμε ισχυρή επίδοση στον τομέα μας, με υπεραπόδοση στην πλειονότητα των μετοχών μας και σημαντική αύξηση των θέσεων μόνιμης απασχόλησης και των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού. Η έλλειψη ταλέντων και η έλλειψη αντιστοιχίας των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας παραμένουν οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τους πελάτες μας και βλέπουμε ότι η παραδοσιακή διαδικασία πρόσληψης προσωπικού αλλάζει. Ωστόσο, συνδυάζοντας τις εξελιγμένες ψηφιακές μας δυνατότητες και το πάθος μας για τους ανθρώπους, συνεχίζουμε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες της ζήτησης και να βρίσκουμε το κατάλληλο ταλέντο για τους πελάτες μας με σταθερούς ρυθμούς. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Το 2021 καλωσορίσαμε χιλιάδες νέους συναδέλφους - τόσο εικονικά όσο και δια ζώσης στα γραφεία μας - και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, καθώς και όλους τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο για τον ενθουσιασμό, τη δέσμευση και την αφοσίωσή τους που οδήγησαν στην ισχυρή απόδοση της Randstad. Παρόλο που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς το μέλλον είναι αβέβαιο, όσο παραμένουν οι αστάθειες που σχετίζονται με την πανδημία, βγαίνουμε από το 2021 με ισχυρή θέση και αποδεδειγμένο θετικό momentum σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας. Σύμφωνα με την υφιστάμενη πολιτική για την κατανομή κεφαλαίων, προτείνουμε στους μετόχους μας συνολικό μέρισμα 5,00 € ανά μετοχή για το 2021, το οποίο αποτελείται από τακτικό μέρισμα 2,19 € ανά μετοχή και ειδικό μέρισμα 2,81 € ανά μετοχή.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider