Πώς αντιμετωπίζει η Sony την έλλειψη του PS5; Φτιάχνοντας περισσότερα PS4

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς αντιμετωπίζει η Sony την έλλειψη του PS5; Φτιάχνοντας περισσότερα PS4
Η απόφαση αυτή θα προσθέσει περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον PS4 φέτος για να αντισταθμίσει μέρος της πίεσης στην παραγωγή του PS5, καθώς η παλαιότερη κονσόλα χρησιμοποιεί λιγότερο προηγμένα τσιπ.

Την συνέχιση της παραγωγής του PlayStation4 αποφάσισε η Sony για όλη την διάρκεια του 2022, καθώς τα προβλήματα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν φέρει εμπόδια στην παραγωγή του νεότερου και ακριβότερου PS5.

Αν και ποτέ δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα πότε θα διακοπεί η παραγωγή, πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως ο προγραμματισμός «έδειχνε» τα τέλη του 2021.

Η απόφαση αυτή θα προσθέσει περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον PS4 φέτος για να αντισταθμίσει μέρος της πίεσης στην παραγωγή του PS5, καθώς η παλαιότερη κονσόλα χρησιμοποιεί λιγότερο προηγμένα τσιπ, είναι πιο απλή στην κατασκευή και παρέχει μια οικονομική εναλλακτική λύση για το PS5.

«Είναι μία από τις κονσόλες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και υπάρχει πάντα crossover μεταξύ των γενεών», δήλωσε η εταιρεία.

Η φιλοδοξία της Sony με το PlayStation 5 ήταν να κάνει μια γρήγορη μετάβαση στην πιο πρόσφατη τεχνολογία, δήλωσε ο επικεφαλής του PlayStation Τζιμ Ράιαν. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού επιβράδυνε την ανάπτυξη λογισμικού σε ολόκληρη τη βιομηχανία παιχνιδιών, ενώ παράλληλα προκάλεσε μια αύξηση στη ζήτηση υλικού που έχει κάνει ακόμη και τα πιο βασικά εξαρτήματα σπάνια.

Το αποτέλεσμα ήταν πως το PS5 είναι μια κονσόλα που είναι δυσεύρετη για τους καταναλωτές ενώ δεν διαθέτει μια ισχυρή γκάμα παιχνιδιών.

Έλλειψη τσιπ

Η επέκταση της διαθεσιμότητας του PS4 θεωρείται στην Sony ως ένα μέσο για την κάλυψη του εφοδιαστικού κενού που γεννά η δυσκολία παραγωγής της νεότερης έκδοσης παράλληλα με τη συγκράτηση των παικτών στο οικοσύστημα του PlayStation.

Μεταξύ των πιο σοβαρών ελλείψεων της εφοδιαστικής αλυσίδας σήμερα είναι τα φθηνά τσιπ γενικής χρήσης για λειτουργίες ήχου, ισχύος και ασύρματης επικοινωνίας.

Ορισμένοι κατασκευαστές κονσολών έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και η προσφορά υψηλότερης τιμής δεν θα εξασφαλίσει την προμήθεια τέτοιων εξαρτημάτων καθώς όλη η τρέχουσα παραγωγή έχει ήδη πουληθεί. Ακόμη και με έτοιμες κονσόλες, η διανομή παραμένει πρόκληση, καθώς τα έξοδα αποστολής έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Ενώ το gaming παραμένει η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Sony, ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών άρχισε να εξερευνά και νέους χώρους για να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider