Η Samsung Electronics στοχεύει σε πιο οικολογικές οικιακές συσκευές μέσα στο 2022

Newsroom
Μοιράσου το
Η Samsung Electronics στοχεύει σε πιο οικολογικές οικιακές συσκευές μέσα στο 2022
Οι νέες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν καινοτόμα προϊόντα που διαθέτουν πιο οικολογικά χαρακτηριστικά και βιώσιμες συσκευασίες για τον περιορισμό αποβλήτων.

Τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας για το 2022 που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη οικολογικών οικιακών συσκευών, ανακοίνωσε η Samsung Electronics. Βασιζόμενη σε αυτά τα μέτρα, η Samsung αναπτύσσει δράσεις ενάντια στα περιβαλλοντικά ζητήματα με τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινή ζωή.

«Στην CES 2022, περιγράψαμε τους τρόπους που η Samsung θα συμβάλει στην αντιμετώπιση μερικών από τα πιο επιτακτικά ζητήματα παγκοσμίως, αναφορικά με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Hyesoon Yang, Πρόεδρος και Επικεφαλής Customer Experience στο Digital Appliances Business της Samsung Electronics. «Μερικές από τις δραστηριότητες που εξετάζουμε αφορούν συμπράξεις για την καταπολέμηση της ρύπανσης από μικροπλαστικά, την παροχή βοήθειας τους καταναλωτές ώστε να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, τον περιορισμό των αποβλήτων με χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού και την υιοθέτηση οικολογικών συσκευασιών, με στόχο την ανάπτυξη ουσιαστικών λύσεων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και για ένα βιώσιμο μέλλον».

Η τεχνολογία για τη μείωση της ρύπανσης

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία της Samsung με την αμερικανική εταιρία ένδυσης, Patagonia. Η συνεργασία, όπως παρουσιάστηκε στη CES 2022, θα προωθήσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα αντιμετωπίζοντας το ζήτημα των μικροπλαστικών και τις επιπτώσεις τους στο ωκεάνιο περιβάλλον. Ο CPO της Patagonia, Vincent Stanley, υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της Samsung, τη σημασία αυτής της συνεργασίας και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει, καταδεικνύοντας τη Samsung ως παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν «να βοηθήσουν στην ανατροπή της κλιματικής αλλαγής και στην αποκατάσταση της υγείας της φύσης».

Η Patagonia είναι γνωστή για τη δέσμευσή της σε καινοτόμα υλικά, λιγότερο βλαβερά για τον πλανήτη. Η εταιρεία ρούχων συνεχίζει να βοηθά τη Samsung με πολλούς τρόπους, όπως με τη δοκιμή προϊόντων, την κοινή χρήση της έρευνάς της αλλά και τη γνωριμία με την ΜΚΟ Ocean Wise. Η Samsung μελετά την ανάπτυξη χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των μικροπλαστικών.

Επιπλέον, ο καθαριστής νερού της Samsung, Bespoke Water Purifier πιστοποιήθηκε πρόσφατα από την NSF International στις ΗΠΑ για την ικανότητά του να φιλτράρει σωματίδια που έχουν μέγεθος μόλις 0,5 έως 1 μικρόμετρο, τα οποία περιλαμβάνουν μικροπλαστικά. Η Samsung είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές καθαριστών νερού που έλαβε αυτήν την πιστοποίηση.

Η σημασία εξοικονόμησης και οικολογικής χρήσης της ενέργειας

Με στόχο να συμβάλει στην καλύτερη χρήση της ενέργειας και να υποστηρίξει τη βιώσιμη ζωή, η Samsung συνεργάστηκε με την Q CELLS για να δημιουργήσει τη νέα λειτουργία Zero Energy Home Integration για το SmartThings Energy. Αυτή η λειτουργία παρέχει δεδομένα παραγωγής και αποθήκευσης από ηλιακούς συλλέκτες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και βοηθά τους χρήστες να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Το SmartThings Energy παρακολουθεί τη χρήση ενέργειας των συνδεδεμένων συσκευών και προτείνει μεθόδους εξοικονόμησης με βάση τα πρότυπα χρήσης τους. Σε συνεργασία με την Wattbuy στις ΗΠΑ και την Uswitch στο Ηνωμένο Βασίλειο, η SmartThings Energy βοηθά τους χρήστες να μεταβούν στον πιο οικονομικό πάροχο ενέργειας στην περιοχή τους.

Αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού

Η Samsung στοχεύει επίσης στην αύξηση της ποσότητας ανακυκλωμένου πλαστικού που χρησιμοποιεί στις οικιακές της συσκευές. Για το σκοπό αυτό, θα διευρύνει τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού από τα εσωτερικά εξαρτήματα, στο εξωτερικό των συσκευών.

Επιπλέον, η εταιρεία πρόκειται να αυξήσει τον στόχο της για χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις οικιακές της συσκευές από 5% το 2021 σε 30% το 2024, που σημαίνει πως από 25.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού το 2021 αυξάνεται σε 158.000 τόνους το 2024.

Η Samsung έχει αναπτύξει επίσης έναν νέο τύπο πλαστικού από ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο για τους κάδους πλυντηρίου ρούχων της. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο και πολυαιθυλένιο από αντικείμενα όπως χρησιμοποιημένα κουτιά γεύματος και ιμάντες μάσκας προσώπου, η Samsung δημιούργησε έναν νέο τύπο ανακυκλωμένης ρητίνης που είναι πιο ανθεκτικός σε εξωτερικούς κραδασμούς.

Ακόμη πιο βιώσιμες συσκευασίες

Η Samsung διευρύνει τη χρήση οικολογικών συσκευασιών αποσκοπώντας να συμπεριλάβει μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, όπως οικιακές συσκευές, ηλεκτρικές σκούπες, φούρνους μικροκυμάτων, καθαριστές αέρα και άλλα. Αυτό θα επιτρέψει στους καταναλωτές να επαναχρησιμοποιήσουν τα κουτιά που περιείχαν τα προϊόντα τους.

Οι νέες βιώσιμες συσκευασίες κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Κορέα το 2021 και θα εισαχθούν στις παγκόσμιες αγορές το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις οικολογικές πρωτοβουλίες της Samsung, επισκεφτείτε το https://news.samsung.com/global/samsung-electronics-announces-2022-initiatives-to-make-home-appliances-more-eco-conscious.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:30

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ας χαρούμε τη διακονία του διαδόχου του Αποστόλου Ανδρέα, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

21:14

Ουκρανία: Οι αρχές καλούν τον πληθυσμό να αντέξει απέναντι στις τακτικές διακοπές ρεύματος

21:00

Πώς θα επηρεάσουν το πλαφόν και το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο την Ελλάδα

20:50

Μουντιάλ: Στα προημιτελικά η Ολλανδία

20:38

Ιράν: Η Τεχεράνη ξεκίνησε την κατασκευή νέου πυρηνικού εργοστασίου στη νοτιοδυτική επαρχία Χουζεστάν

20:20

Ερντογάν: Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε τον διάδρομο ασφαλείας των 30 χλμ στη Συρία

20:10

Έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για υποστήριξη των Σύρων προσφύγων και του Λιβάνου

19:56

Οικονόμου: Απέναντι σε αυτή την παρωδία η κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ

19:51

Κεφαλονιά: Νεκροί ανασύρθηκαν δυο άνδρες όταν το φορτηγό που επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό

19:42

Βουλγαρία: Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε κατά 3,5% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση

19:30

Μελόνι: Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη στο μέτωπο του Νότου, χρειάζεται ευρωπαϊκή διαχείριση σε ό,τι αφορά τους επαναπατρισμούς

19:27

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσουν ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Βλάχου αν ισχύει ότι ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

19:09

“Κιβωτός του Κόσμου”: Πέταξαν τον Πατέρα Αντώνιο παράνομα από το σπίτι του λέει ο δικηγόρος του

18:54

Reuters: Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο παραγωγής πετρελαίου

18:16

Δόθηκε στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα στην Κακιά Σκάλα

18:00

Ο ΥΕΘΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

17:41

Πολιτική Προστασία: Σχεδιάζει αναβάθμιση του 112 και καταλόγους καταγραφής ατόμων με αναπηρία

17:24

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν θα δεχτεί ανώτατο όριο τιμής για το πετρέλαιο της

17:00

Τουρισμός: Ρίχνουν ρυθμούς οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

16:50

Ιράν: Διακόσιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στις διαδηλώσεις

16:33

Τσίπρας: Να κάνουμε πράξη το σύνθημα του αναπηρικού κινήματος «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»

16:18

Meteo:Τοπικές βροχές την Κυριακή στα δυτικά και λίγες ασθενείς στα κεντρικά και νότια

15:57

Στο Καζακστάν ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας 4 και 5 Δεκεμβρίου

15:46

Μητσοτάκης: Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα στην Αθήνα τους ηγέτες του ΕΛΚ

15:36

Bloomberg: Η Ρωσία καρπώθηκε ουκρανικά σιτηρά αξίας ενός δισ. δολαρίων

15:06

Γεωργαντας: Η ποιότητα των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα αποτελεί τη σημαντικότερη διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό

14:50

Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων για τους ΟΤΑ

14:33

Σημαντική αύξηση των εμφραγμάτων 2-4 μέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση

14:19

Κ. Λαζαράκης: Ο Έλληνας MW μιλάει για το ελληνικό κρασί και τον «Χάρτη των Γεύσεων»

14:15

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Αττική Οδό - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός