Η Sony ιδρύει θυγατρική για να μπει στην αγορά της ηλεκτροκίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Sony ιδρύει θυγατρική για να μπει στην αγορά της ηλεκτροκίνησης
Η ιαπωνική εταιρεία θα ιδρύσει μέσα στην άνοιξη θυγατρική για να «εξερευνήσει τις εμπορικές λειτουργίες στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης».

Στην αγορά της ηλεκτροκίνησης μπαίνει η Sony εντός του 2022, με τον πρόεδρο της ιαπωνικής εταιρείας Κενιτσίρο Γιοσίντα να δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου πως η Sony θα ιδρύσει μέσα στην άνοιξη θυγατρική, θέλοντας να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στην αγορά της διασκέδασης και του θεάματος για να εδραιώσει τη θέση της στον κλάδο της αυτοκίνησης.

Όπως είπε ο Γιοσίντα, «με την εμπειρία μας στον κλάδο της διασκέδασης, του 5G, των υπηρεσιών cloud και της διασκέδασης, πιστεύουμε πως η νέα εταιρεία θα ξεκινήσει από μια πού καλή θέση ώστε να αναθεωρήσει την αυτοκίνηση».

Σύμφωνα με το Reuters, η Sony παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της διασκέδασης, των video games και των ταινιών, που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη γενιά οχημάτων.

Ο πρόεδρος του ομίλου αποκάλυψε ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα, το VISION-S 02. Θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το κουπέ VISION-S 01 που ξεκίνησε να δοκιμάσει πιλοτική η Sony σε δρόμους της Ευρώπης από τον Δεκέμβριο του 2020.

Μετά από τις ανακοινώσεις του Γιοσίντα, η μετοχή της Sony κέρδισε άνω του 4% στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sony Music: Deal 500 εκατ. δολαρίων για τα μουσικά δικαιώματα του Μπρους Σπρίνγκστιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider