Επιχειρήσεις | Τράπεζες
29-12-2021 | 09:58

Στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» συμμετέχει και η Optima bank

Newsroom
Μοιράσου το
Στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» συμμετέχει και η Optima bank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Επιχειρησιακή συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε η Optima bank, επισημοποιώντας τη συμμετοχή της τράπεζας στο πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, που στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, υποδεχόμενη τη δημόσια πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών προς τις τράπεζες, η Optima bank δηλώνει περήφανα την παρουσία της στην ιστορική αυτή εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης, σηματοδοτεί την έναρξη για τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης προς την τράπεζα και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση των πρώτων δανείων προς τις επιχειρήσεις.

Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Optima bank συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, μέσω της χρηματοδότησης καινοτόμων και νέων επενδύσεων, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Ο CEO της Optima bank, κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης σημείωσε σχετικά:

«Η Optima bank, με την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης συμμετοχής της στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, δηλώνει πανέτοιμη να υποστηρίξει το σημαντικότερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας. Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 και τα σχεδόν 31 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων της ΕΕ, αποτελούν τη μέγιστη εθνική ευκαιρία. Με δεδομένο πως οι εκταμιεύσεις προς τα κράτη-μέλη θα πραγματοποιούνται με βάση την εκπλήρωση οροσήμων και στόχων, και όχι δαπανών, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία και απόλυτη ευθύνη να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για το μέλλον μας και εκείνο των παιδιών μας. Σε αυτό, οφείλουμε να πετύχουμε. Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και κυρίως να αντιληφθούμε πως το διακύβευμα είναι πέρα και πάνω από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Optima bank από την πρώτη ημέρα στήριξε, στηρίζει και θα στηρίξει στην πράξη το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα επενδυτικά σχέδια όλων εκείνων των επιχειρήσεων με φιλοδοξίες και όραμα, που αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Τράπεζες: Τέλος Ιανουαρίου οι προσκλήσεις στους επενδυτές για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης