Επιχειρήσεις | Διεθνή
24-12-2021 | 11:34

Tesla: Ακόμη ένα εμπόδιο λίγο πριν πάρουν μπρος οι μηχανές στο Gigafactory της Γερμανίας

Newsroom
Μοιράσου το
Tesla: Ακόμη ένα εμπόδιο λίγο πριν πάρουν μπρος οι μηχανές στο Gigafactory της Γερμανίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla βγάζει από τη μέση τα τελευταία εμπόδια για να μπορέσει με το νέο έτος να βάλει μπρος τις μηχανές του τεράστιου εργοστασίου της στη Γερμανία.

Το Gigafactory ετοιμάζεται εδώ και πάνω από μία διετία και ενώ πολλοί καλωσόρισαν τις επενδύσεις και την αύξηση των θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της κοντινής πόλης Gründheide, η κατασκευή του επηρεάστηκε από πολλές τοπικές διαμάχες και αντιδράσεις.

Το τελευταίο εμπόδιο, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο RBB24, αφορά τη διαμάχη για το εάν μια εγκατάσταση άντλησης νερού στην περιοχή όπου βρίσκεται το Gigafactory είναι ικανή να επηρεάσει τη λειτουργία του εργοστασίου.

Για το ζήτημα είχε προγραμματιστεί ακρόαση νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου της Φρανκφούρτης, αλλά αναβλήθηκε. Η υπόθεση συνδέεται με τις δράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά των τοπικών αρχών για την ύδρευση στην περιοχή, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παροχή νερού στις εγκαταστάσεις της Tesla. Η μονάδα αναμένεται να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες νερού ετησίως, κάτι που προκαλεί ανησυχία σε ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.