Βασιλάκος (Κωτσόβολος-Dixons South): Ανάγκη ένταξης της βιωσιμότητας στις αποφάσεις των επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλάκος (Κωτσόβολος-Dixons South): Ανάγκη ένταξης της βιωσιμότητας στις αποφάσεις των επιχειρήσεων
Η Κωτσόβολος, μέσω της συμμετοχής της στο SingularityU Greece Summit 2021, του συνέδριου που δίνει βήμα σε ανθρώπους και επιχειρήσεις με όραμα για έναν καλύτερο πλανήτη, υπογραμμίζει ότι η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της.

Στην ανάγκη άμεσης ένταξης της βιωσιμότητας στις στρατηγικές αποφάσεις των επιχειρήσεων, έδωσε έμφαση ο αντιπρόεδρος κα διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, Γιάννης Βασιλάκος, σε παρέμβασή του στο SingularityU Greece Summit 2021, στο οποίο η εταιρία συμμετείχε ως premium sponsor.

Ο κ. Βασιλάκος αναφέρθηκε στη δέσμευση της εταιρείας για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040, καθώς και στο γεγονός ότι όλα τα καταστήματα και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, τροφοδοτούνται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και χρησιμοποιούν τεχνολογίες που διασφαλίζουν τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον στόχο της εταιρείας μέχρι το 2030, για χρήση 100% ηλεκτρικών ή εναλλακτικού, «πράσινου» καυσίμου οχημάτων, ενώ παράλληλα βρίσκεται στη διαδικασία πολλαπλασιασμού σημείων ηλεκτρικής φόρτισης στις εγκαταστάσεις της. Τέλος, επισήμανε ότι η Κωτσόβολος είναι ο Νο 1 retailer στην ανακύκλωση συσκευών, καθώς μόνο το 2020 συνέλεξε και ανακύκλωσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια κιλά συσκευών, ενώ υπάρχει ήδη μια αύξηση της τάξεως του +27% για το 2021. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να επιβραβεύει τους πελάτες της, με στόχο να ενισχύσει την «πράσινη» συνείδηση, προβλέποντας πως μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους της, θα έχει προσφέρει περίπου 250.000 vouchers στους πελάτες που επιλέγουν να ανακυκλώνουν την ηλεκτρική τους συσκευή.

Η Κωτσόβολος, μέσω της συμμετοχής της στο SingularityU Greece Summit 2021, του συνέδριου που δίνει βήμα σε ανθρώπους και επιχειρήσεις με όραμα για έναν καλύτερο πλανήτη, υπογραμμίζει ότι η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της, για τη χάραξη μιας πιο «πράσινης» πορείας στο μέλλον, με στόχο μία καλύτερη ζωή για όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider