Διεθνή
15-11-2021 | 11:07

Heineken: Φτιάχνει μια νέα εταιρεία στη Νότια Αφρική

Newsroom
Μοιράσου το
Heineken: Φτιάχνει μια νέα εταιρεία στη Νότια Αφρική
live updates: Ανανεώθηκε πριν

H Heineken ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την Distell Group Holdings για περίπου 2,2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου της να δημιουργήσει μια νέα νοτιοαφρικανική επιχείρηση.

Η ολλανδική ζυθοποιία θα πάρει, επίσης, το 25% της Heineken South Africa από την Namibia Breweries αντί τιμήματος 1,5 δισ. ευρώ καθώς και το μερίδιο του 50,01% που ελέγχει η Ohlthaver & List Group of Companies στην NBL Investment Holdings (Proprietary). Η Heineken ελέγχει ήδη το 49,99% της NBl Investment.

Προς μια νέα εταιρεία

Μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνίες, η Heineken σχεδιάζει να εισφέρει αυτά τα assets καθώς και το μερίδιό της στην Heineken South Africa σε μια νέα εταιρεία. Η Heineken θα ελέγχει το 65% αυτής, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στους μετόχους της Distell.

«Χτίζουμε εδώ και 100 χρόνια την επιχείρησή μας με επιτυχία στην Αφρική. Η σημερινή ανακοίνωση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Νότιας Αφρικής και της Ναμίμπια και δεσμευόμαστε να γίνουμε ισχυρό εταίρος για την ανάπτυξή τους και να επιδράσουμε θετικά στις κοινότητες στις οποίες θα δραστηριοποιηθούμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και Πρόεδρος της Heineken Chairman Dolf van den Brink.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.