Απεργία εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό - Στήριξη από τη ΓΣΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργία εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό - Στήριξη από τη ΓΣΕΕ
«Άκαρπες συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας και την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους του κλάδου»

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματίσει για αύριο Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

«Μετά τις άκαρπες συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας και την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους του κλάδου», η Ομοσπονδία Εργαζομένων αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία.

«Όταν όλοι ομολογούν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους με μηδενικό εισόδημα. Παράλληλα, δεν έχει δοθεί ακόμα λύση με τα ένσημα από τις αναστολές σύμβασης του 2020, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου (όχι βέβαια με τον κ. Χατζηδάκη, αφού αρνείται να μας δει) με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και δυστυχώς λύσεις δεν είδαμε», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Στήριξη από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)

«Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορονοϊού, αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα για τον κλάδο τους και ζητούν πρόσθετες και ουσιαστικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η Συνομοσπονδία στηρίζει το σύνολο των αιτημάτων τους, μεταξύ αυτών η πλήρης εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, καθώς και η εμφάνιση των ενσήμων τους από τις αναστολές εργασίας του 2020. Η κυβέρνηση επιβάλλεται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους» επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία για την Τρίτη 9 Νοεμβρίου εξήγγειλε η ΠΟΕΕΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider