Διεθνή
27-10-2021 | 18:27

Coca Cola: Ελλείψεις προϊόντων της στα καταστήματα έως το 2022 «βλέπει» ο CEO

Newsroom
Μοιράσου το
Coca Cola: Ελλείψεις προϊόντων της στα καταστήματα έως το 2022 «βλέπει» ο CEO
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Τζέιμς Κουίνσι, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει να δει σποραδικές ελλείψεις στα ράφια των καταστημάτων μέχρι το 2022.

Όπως και άλλες εταιρείες τροφίμων και ποτών, η Coca-Cola αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και υψηλότερο κόστος προϊόντων, που έχουν οδηγήσει σε ορισμένες ελλείψεις.

«Η αναλογία μου θα ήταν ότι είναι λίγο σαν σεισμός», είπε ο Κουίνσι στο CNBC. «Υπάρχουν περισσότερα κύματα σοκ, αλλά τείνουν να είναι φθίνουσας έκτασης».

Πρόσθεσε ότι ενώ οι ελλείψεις μπορεί να επιμείνουν μέχρι το επόμενο έτος, πιθανότατα θα μειωθούν σε σημασία με την πάροδο του χρόνου καθώς η κατάσταση βελτιώνεται.

Ο Κουίνσι είπε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί την παγκόσμια επέκταησ της και τις μακροπρόθεσμες συνεργασίες της για να διαχειριστεί ζητήματα εντός της αλυσίδας εφοδιασμού της. Ωστόσο, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν όλες οι προκλήσεις. Παρουσίασε μια δεύτερη αναλογία, συγκρίνοντας τους πονοκεφάλους της εφοδιαστικής αλυσίδας με ένα παιχνίδι Whac-a-Mole.

«Κάποια ζητήματα είναι εξελισσόμενα και διαρθρωτικά και κάποια ζητήματα εμφανίζονται για ένα τρίμηνο και εξαφανίζονται ξανά», είπε στο CNBC.

Απαρίθμησε ζητήματα όπως οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, το αυξημένο κόστος φυσικού αερίου στην Ευρώπη και ένα εργοστάσιο πλαστικών στη Βραζιλία που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι μετοχές της Coca Cola κέρδισαν κατά 2% στις πρωινές συναλλαγές αφού τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street και αύξησε τις προβλέψεις της για το οικονομικό 2021.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.