Φορολογικά κίνητρα 650 εκατ. δολαρίων στην Amazon, για επενδύσεις στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φορολογικά κίνητρα 650 εκατ. δολαρίων στην Amazon, για επενδύσεις στις ΗΠΑ
Από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις των πολιτειών, μέσω επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών

Η Amazon έχει εξασφαλίσει εντός του 2021 φορολογικά κίνητρα που αποτιμώνται σε 650 εκατ. δολάρια για επενδύσεις στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν οι Financial Times, με την εταιρεία να επεκτείνει τις προσφορές για παραδόσεις προϊόντων την ίδια ή την επόμενη μέρας της παραγγελίας σε επιπλέον περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον εποπτικό οργανισμό Good Jobs First, μέχρι στιγμής η Amazon έχει εξασφαλίσει το ποσό των 650 εκατ. δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις των πολιτειών, μέσω επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών και άλλων παρόμοιων κινήτρων. Όπως υποστηρίζει η Good Jobs First, αυτός ο απολογισμός ενδέχεται να είναι συντηρητικός και το πόσο να ξεπερνά τα 650 εκατ. δολάρια, λόγω της μυστικότητας που διέπει ορισμένες από τις συμφωνίες επενδύσεων της Amazon.

Δεδομένου του ότι τα 650 εκατ. δολάρια που έχει εξασφαλίσει η Amazon αφορούν το 9μηνο του 2021, είναι πιθανό η εταιρεία να ξεπεράσει το ποσό ρεκόρ που έχει καταγράψει στην εξασφάλιση φοροκινήτρων το 2019, με ένα ποσό 750 εκατ. δολαρίων.

Η διοίκηση της Amazon δικαιολογεί την πολιτική των φοροκινήτρων, λέγοντας πως μόνο μέσα στο 2020 επένδυσε 150 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ, με 100 νέες εγκαταστάσεις που έδωσαν δουλειά σε πάνω από 400.000 Αμερικανούς σε 40 πολιτείες της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Η μετοχή της «βουλιάζει» προς το χαμηλότερο επίπεδο διετίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider