Επιχειρήσεις | Διεθνή
02-09-2021 | 19:07

Η εταιρεία μεταφοράς χρημάτων Western Union επαναφέρει τις δραστηριότητές της στο Αφγανιστάν

Newsroom
Μοιράσου το
Η χρημάτων Western Union επαναφέρει τις δραστηριότητές της στο Αφγανιστάν
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο αμερικανικός γίγαντας μεταφοράς χρημάτων Western Union ανακοίνωσε σήμερα την επαναλειτουργία των υπηρεσιών της στο Αφγανιστάν, οι οποίες είχαν ανασταλεί στις 18 Αυγούστου μετά την είσοδο των Ταλιμπάν στην Καμπούλ και την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα.

«Η Western Union είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι επαναφέρει τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων στο Αφγανιστάν, από τις 2 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να στέλνουν ξανά χρήματα και να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου σε ανακοίνωση.

«Κατανοούμε τις επείγουσες ανάγκες των πελατών μας και των οικογενειών τους και δεσμευόμαστε να τους στηρίξουμε», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρχει χρέωση μεταφοράς χρημάτων για δύο εβδομάδες μεταξύ 3 και 17 Σεπτεμβρίου.

Αυτά τα εμβάσματα που αποστέλλονται από μέλη οικογενειών που ζουν στο εξωτερικό είναι ζωτικής σημασίας για τους Αφγανούς.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, αυτά ανήλθαν σε σχεδόν 789 εκατομμύρια δολάρια το 2020, για ένα ΑΕΠ το ίδιο έτος που εκτιμάται σε 19,8 δισεκατομμύρια, ή σχεδόν 4%.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανέστειλε τις εκταμιεύσεις ποσών στο πλαίσιο των προγραμμάτων της στο Αφγανιστάν, ενώ διερευνά «μέσα για να παραμείνει δεσμευμένη (...) να συνεχίσει να υποστηρίζει τον αφγανικό λαό».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε στις 18 Αυγούστου την αναστολή βοήθειας προς το Αφγανιστάν λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί με το καθεστώς ηγεσίας στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.