Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 69% των μετοχών της Thea Artemis Financial Solutions στην Ellington Solutions

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 69% των μετοχών της Thea Artemis Financial Solutions στην Ellington Solutions
Attica Bank
Στην Ellington Solutions το 69% των μετοχών της Thea Artemis Financial Solutions.

Oλοκληρώθηκε σήμερα η πώληση του 69% των μετοχών της Thea Artemis Financial Solutions (TAFS), εκ των οποίων 49% ιδιοκτησίας της εταιρείας DDM AG και 20% της Attica Bank, σε εταιρεία της Ellington Solutions S.A. που είχε καταστεί προτιμητέος επενδυτής, στο πλαίσιο πραγματοποίησης σχετικής διαδικασίας προσφορών.

Η ανακοίνωση έγινε από την Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, η οποία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της 27/04/2021 και της 14/05/2021 και αναφορικά με την τιτλοποίηση «Ωμέγα».

Από την ανωτέρω συναλλαγή, το κέρδος για την Τράπεζα εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1 εκατ. ευρώ. Η επίδραση της συναλλαγής αυτής στην χρηματοοικονομική θέση και τα αποτελέσματα της Τράπεζας, θα απεικονιστεί στις ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30ης Σεπτεμβρίου 2021. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της επωφελούς αυτής συναλλαγής, η Attica Bank προχωρά, πλέον, με απόλυτη προσήλωση στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την πλήρη εξυγίανση και θωράκιση του ισολογισμού της και, παράλληλα, επιταχύνει την εφαρμογή του Σχεδίου Μετασχηματισμού της, βάζοντας ισχυρές βάσεις για κερδοφόρο ανάπτυξη.

Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο και τα επόμενα στάδια ολοκλήρωσης της τιτλοποίησης «Ωμέγα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιους επηρεάζει το ράλι στα commodities - Attica και συνδικαλιστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider