Επιχειρήσεις | Διεθνή
26-08-2021 | 12:13

Βρετανία: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί έφεραν... ανισότητες στην αγορά

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί έφεραν... ανισότητες στην αγορά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Όλο και πιο δύσκολο γίνεται για τις εταιρείες τεχνολογίας στο Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις να βρουν προσωπικό, καθώς οι «γίγαντες» της Silicon Valley επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στην Βρετανία. 

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι: Google, Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Palantir και Twitter πλέον έχουν στο δυναμικό τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα, μικρότερες τεχνολογικές εταιρείας να αναζητούν... διαθέσιμο προσωπικό με τις απαραίτητες γνώσεις και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στους «ανεβασμένους» μισθούς στον κλάδο.

Σύμφωνα με το CNBC, πολλές start-ups στο Λονδίνο θα δυσκολευτούν να προσελκύσουν software developers αν προσφέρουν μισθούς κάτω από 80.000 στερλίνες το χρόνο, καθώς πλέον οι ετήσιες απολαβές για έναν έμπειρο developer του κλάδου μπορεί να φτάσουν τις 120.000 στερλίνες το χρόνο.

Όπως αναφέρεται, αυτή τη στιγμή, η μητρική της Google, Alphabet, δημιουργεί ένα νέο συγκρότημα γραφείων στην περιοχή King’s Cross με αρκετό χώρο για - έως και - 7.000 εργαζόμενους στην Google και 1.000 εργαζόμενους στην DeepMind.

Λίγα μίλια μακριά, η Apple σχεδιάζει να μετακινήσει περί τους 1.400 εργαζόμενους σε ένα νέο Apple Campus στον Battersea Power Station. Σχέδια που καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε άλλα σημεία του Λονδίνουν η Facebook και η Amazon έχουν ανοίξει νέα πολυ-ροφα γραφεία.

Σύμφωνα με το CNBC, η Facebook να έχει αναρτήσει αγγελίες για 266 νέα άτομα, η Google αναζητά 172 νέα άτομα και η Apple 103. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.