Moody's: Υπό εξέταση η αξιολόγηση της Intralot - Τι θα κρίνει τις επόμενες αποφάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody's: Υπό εξέταση η αξιολόγηση της Intralot - Τι θα κρίνει τις επόμενες αποφάσεις
Για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot, ο Moody's σημειώνει ότι «συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο».

Ο οίκος Moody's έθεσε υπό αναθεώρηση για αναβάθμιση το αξιόχρεο της Intralot μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας,

Σε σχετικό report του, ο Moody's ορίζει τρία κριτήρια τα οποία θα λάβει υπόψιν για την επόμενη αξιολόγηση της Intralot.

  1. Τη βιωσιμότητα της νέας κεφαλαιακής δομής μετά από την αναδιάρθρωση του χρέους.
  2. Τη βελτίωση της ρευστότητας της Intralot, μέσα από την επιμήκυνση των τίτλων και τη μείωση των επιτοκίων.
  3. Την πορεία των κερδών της εταιρείας

«Η ανάκαμψη της κερδοφορίας της Intralotθα θα συγκρατηθεί από τις μακροπρόθεσμες αναταραχές που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού και την ισχνή μακροικονομική ανάκαμψη που προβλέπει o Moody's για το 2021. Επιπλέον, η Intralot εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την μονάδα της στις ΗΠΑ, όπου οι προοπτικές και η ανάκαμψη των κερδών παραμένουν αβέβαια» σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Τι θα κρίνει την αξιολόγηση του Moody's

Για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot, ο Moody's σημειώνει ότι «συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, μετά από την αναδιάρθρωση του χρέους και τη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά μπορεί να συμβεί εάν υπάρξουν σημάδια για το ότι χρειάζεται επιπλέον αναδιάρθρωση χρέους».

Για το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Intralot, ο οίκος υποστηρίζει πως «μπορεί να συμβεί εάν υπάρξει μεγαλύτερη σιγουριά για βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας, ειδικά για τη μονάδα στις ΗΠΑ και εάν οι αναταράξεις που προκαλεί ο κορονοϊός μειωθούν. Ακόμα, για την αναβάθμιση θα χρειαζόταν σημαντική βελτίωση δημιουργία ταμειακών ροών για τους επόμενους 12 με 18 μήνες, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider