Maersk: Ραγδαία άνοδος κερδών β' τριμήνου λόγω της ανόδου στις τιμές μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Maersk: Ραγδαία άνοδος κερδών β' τριμήνου λόγω της ανόδου στις τιμές μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων
Η εταιρεία ανέφερε την Παρασκευή κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 5,1 δισ. δολαρίων, αύξηση 200% από τα 1,7 δισ. δολάρια που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Maersk, η μεγαλύτερη εταιρεία ναυτιλιακών εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, σημείωσε απότομη αύξηση κερδών του β’ τριμήνου, καθώς τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές των μεταφορών.

Η εταιρεία ανέφερε την Παρασκευή κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 5,1 δισ. δολαρίων, αύξηση 200% από τα 1,7 δισ. δολάρια που είχαν καταγραφεί την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% στα 14,2 δισ. δολάρια.

Οι τιμές μεταφορών των εμπορευματοκιβωτίων έχουν εκτοξευθεί καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία και η ζήτηση για εμπορεύματα επανέρχεται, ενώ η έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων ασκεί πίεση στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Πιο πρόσφατα, ένας συνδυασμός αυξανόμενων παραγγελιών λιανικής και βραδύτερων ποσοστών ανάκαμψης λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές χώρες οδήγησε τις τιμές ακόμη υψηλότερα.

Η Maersk αναβάθμισε τη Δευτέρα το guidance της για το 2021 σε υποκείμενο EBITDA μεταξύ 18 και 19,5 δισ. δολαρίων, με προβλεπόμενες ελεύθερες ταμειακές ροές τουλάχιστον 11,5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider