Credit Agricole: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη β' τριμήνου χάρη στις μειωμένες προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Agricole: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη β' τριμήνου χάρη στις μειωμένες προβλέψεις
Διψήφιο ποσοστό αύξησης κατέγραψαν τα κέρδη β' τριμήνου της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole, καθώς η κρατική στήριξη βελτίωσε το οικονομικό περιβάλλον, περιορίζοντας τις προβλέψεις έναντι επισφαλών δανείων.

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη β' τριμήνου της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole, καθώς η κρατική στήριξη βελτίωσε το οικονομικό περιβάλλον, περιορίζοντας τις προβλέψεις έναντι επισφαλών δανείων.

Παρά το γεγονός ότι η κρίση υγείας επικρέμαται πάνω από την οικονομία, τα άνευ προηγουμένου κρατικά μέτρα στήριξης στην Ευρώπη, από τις αναστολές εργασίας έως τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, βοήθησαν τους δανειολήπτες να αποπληρώνουν τις οφειλές τους γεγονός που επέτρεψε στις τράπεζες να οχυρώσουν τα κέρδη τους και να μειώσουν τις προβλέψεις.

Η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 1,97 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, από 954 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αντίστοιχα με τους ανταγωνιστές της, όπως η ισπανική BBVA και η BNP Paribas που μείωσαν τις προβλέψεις, η τράπεζα εξήγησε ότι το κόστος κινδύνου -που αντικατοπτρίζει τις προβλέψεις ενάντια στη ζημία από δάνεια- συρρικνώθηκε κατά 66,8%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18,8%.

Ερωτηθείς για τις προοπτικές των προβλέψεων, ο CEO της Credit Agricole, Philippe Brassac δήλωσε στους δημοσιογράφους αισιόδοξος για το δεύτερο εξάμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider