Alpha Bank: Πρωτοπορεί με το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία» - Χιλιάδες κάτοικοι της άγονης γραμμής αποκτούν πρόσβαση στην υγεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Πρωτοπορεί με το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία» - Χιλιάδες κάτοικοι της άγονης γραμμής αποκτούν πρόσβαση στην υγεία
Το «Μαζί, με στόχο την υγεία» είναι το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα της Alpha Bank, το οποίο καλύπτει σημαντικές ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών της άγονης γραμμής.

Το «Μαζί, με στόχο την υγεία» είναι το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα της Alpha Bank, το οποίο καλύπτει σημαντικές ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών της άγονης γραμμής.

«H ζωή στο νησί μας είναι παράδεισος», αναφέρει ο Μανώλης Μελιανός, ένας από τους 35 μόνιμους κατοίκους των Αρκιών, του νησιού που ανήκει στον δήμο Πάτμου. Ο ίδιος, όπως και οι συντοπίτες του, απολαμβάνει μια «ανθρώπινη και ελεύθερη» καθημερινότητα, που δεν θα άλλαζαν με τίποτα στον κόσμο.

Στον «παράδεισο» αυτόν, όμως, υπάρχει κάτι που τους απασχολεί. Κι αυτό είναι η προσβασιμότητα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μια προσβασιμότητα, η οποία θα έπρεπε να είναι - αλλά δεν είναι - δεδομένη για όλους, όπου κι αν βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τις ίδιες ανησυχίες έχουν κι οι κάτοικοι της Ελαφονήσου. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο, Ευσταθία Λιάρου, η Ελαφόνησος μπορεί να μη βρίσκεται σε ακριτικό σημείο στον ελλαδικό χάρτη, αλλά βρίσκεται ακριτικά, στον πελοποννησιακό χάρτη κι οι κάτοικοί της έχουν τις ίδιες ανάγκες για ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Το «Μαζί, με στόχο την υγεία» είναι το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank, που σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», προσπαθεί από το 2014 να καλύψει αυτές τις ανησυχίες, αλλά και ορισμένες από τις υγειονομικές ανάγκες των νησιών της άγονης γραμμής, προς όφελος των κατοίκων τους.

Η δράση έχει στόχο την έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικότερα τη θωράκιση των μονάδων υγείας των ελληνικών νησιών, ώστε κανένας κάτοικος να μην νιώθει ανασφάλεια.

Δωρεές απαραίτητου ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την υγεία», σύμφωνα με την Ρούλη Χριστοπούλου, η οποία είναι Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank, προβλέπει δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού στα νησιά της άγονης γραμμής.

«Από την έναρξη του Προγράμματος έως σήμερα, έχουν παραδοθεί 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε απομακρυσμένα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιωτικού χάρτη», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια από τους Αρκιούς. «Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 800.000 κάτοικοι μέχρι σήμερα έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας απαραίτητες, αλλά όχι δεδομένες για αυτά τα νησιά».

«Οι δράσεις του “Μαζί, με στόχο την υγεία” πραγματοποιούνται σε περιοχές, των οποίων ο πληθυσμός μειώνεται, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, κατά τους οποίους η πρόσβαση είναι, είτε περιορισμένη είτε και εξαιρετικά δύσκολη. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και περίθαλψης που παρέχεται στους κατοίκους, τους προτρέπει να παραμείνουν στις περιοχές αυτές», πρόσθεσε.

Κίνητρο για να μείνουμε όλο τον χρόνο στα νησιά μας

«Το “Μαζί, με στόχο την υγεία” κάλυψε σημαντικές ανάγκες για το νεοσύστατο Ιατρείο των Αρκιών», όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι Αρκιοί. «Με τέτοιες πρωτοβουλίες δίνονται κίνητρα, ώστε οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών να παραμένουν στον τόπο τους», συμπλήρωσε και τόνισε τη σημασία της αίσθησης ασφάλειας για θέματα υγείας ως καθοριστικό παράγοντα, προκειμένου να παραμείνει κάποιος όλο τον χρόνο στα νησιά μας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα νησιά της άγονης γραμμής, σύμφωνα με τη Μάγδα Μουτζούρη, υπεύθυνη προγραμμάτων της ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», το Πρόγραμμα στοχεύει στην ικανοποίηση των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των κατοίκων σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να μειωθεί η ανάγκη μετακίνησης των κατοίκων σε μεγαλύτερα νησιά για λόγους ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.

«Tο “Μαζί, με στόχο την υγεία” πρωτοπορεί, όχι απλώς προσφέροντας, αλλά βοηθώντας εντελώς στοχευμένα τα νησιά, κυρίως, της άγονης γραμμής», τόνισε η κ. Μουτζούρη. «Ωστόσο, μετά από 8 χρόνια και 60 νησιά, έχουμε συναντήσει ελλείψεις ακόμα και σε περιοχές που δεν θα το περιμέναμε, κατά βάση τουριστικές».

Προστιθέμενη αξία στο έργο των γιατρών

Για τη Δήμαρχο Ελαφονήσου, Ευσταθία Λιάρου, «κάθε είδους προσφορά σε συνδυασμό με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό, μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας που είναι απαραίτητο να υπάρχει στους μικρούς προορισμούς. Ο εξοπλισμός που μας δώρισε η Alpha Bank, θα δώσει προστιθέμενη αξία στο έργο των γιατρών μας».

Το Πρόγραμμα έχει ολοκληρώσει ήδη την πρώτη φάση των παραδόσεων για το 2021, δωρίζοντας ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και ιατρικά μηχανήματα σε Ελαφόνησο, Αρκιούς, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Παξούς.

Μέχρι τον Οκτώβριο, η Τράπεζα και το «Μαζί, με στόχο την υγεία» θα έχει ολοκληρώσει τις παραδόσεις σε 13 νησιά συνολικά, καλύπτοντας φέτος όλα τα νησιά της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την υγεία» κάνοντας ΕΔΩ ένα κλικ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider