Τι σημαίνει για τη Μινέρβα η εξαγορά της Mediterranean Foods

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι σημαίνει για τη Μινέρβα η εξαγορά της Mediterranean Foods
Το συγκεκριμένο deal αφενός επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πως ο κλάδος τροφίμων συνεχίζει αποτελεί ένα ελκυστικό πεδίο για επενδύσεις, αφετέρου είναι ενδεικτικό της κινητικότητας που δείχνει το fund Deca καθώς και πλάνου του για διεύρυνση των δραστηριοτήτων στην αγορά τροφίμων.

Nέες κατηγορίες προϊόντων και εμπορικά σήματα προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Μινέρβα μετά τη δεύτερη εξαγορά στην οποία προχώρησε εντός του 2021, ενώ παράλληλα αυξάνει και τον αριθμό των μονάδων παραγωγής που διαθέτει.

Μετά την απόκτηση των τοματικών προϊόντων της Ελαΐς-Unilever Hellas με τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos καθώς και της μονάδας παραγωγής στη Γαστούνη τον Μάρτιο, η Μινέρβα η οποία από το 2019 έχει περάσει στα χέρια του fund Deca Investments (στο μετοχικό της κεφάλαιο έχουν μπει επίσης τα funds Elikonos 2 S.C.A. SICAR και EOS Capital Partners), εξαγόρασε και τη Mediterranean Foods ΑΕ μαζί με τη μονάδα παραγωγής της στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

H εξέλιξη αυτή, αφενός επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά το τελευταίο διάστημα πως ο κλάδος τροφίμων αποτελεί ένα ελκυστικό πεδίο για επενδύσεις, αφετέρου είναι ενδεικτική και της κινητικότητας που δείχνει το fund Deca στον συγκεκριμένο κλάδο καθώς και πλάνου του για διεύρυνση των δραστηριοτήτων στην αγορά τροφίμων.

Η Μινέρβα πέραν του ελαιολάδου με το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά τις στις αρχές του 1900 δραστηριοποιείται και σε τυροκομικά, προϊόντα ξιδιού και τομάτας ενώ διαθέτει ισχυρά brands όπως Μινέρβα, Χωριό, ΤΟΠ, Φαστ, ΣΑΒΟΪ, Pummaro. Πραγματοποιεί επίσης εξαγωγές σε περίπου 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την απόκτηση της Mediterranean Foods ΑΕ η οποία από την πλευρά της διαθέτει 100 κωδικούς προϊόντων (λιανικής αλλά και χονδρικής αγοράς τροφίμων) η Μινέρβα επεκτείνεται και σε προϊόντα όπως μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζες και σάλτσες, με τα εμπορικά σήματα Brava και Delicia.

Παράλληλα διαθέτει πλέον 4 μονάδες παραγωγής: Το εργοστάσιο στο Σχηματάρι για την παραγωγή ελαιολάδου, βούτυρου, μαργαρίνης και προϊόντων ξιδιού, στα Ιωάννινα για την παραγωγή φέτας, στη Γαστούνη για τα τοματικά προϊόντα καθώς και το εργοστάσιο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, επιφάνειας 5.200 τ.μ. που αποκτά από την Mediterranean Foods, η παραγωγή της οποίας το 2019 ανήλθε σε 1.600 τόνους. Επιπλέον διαθέτει και έναν σταθμό στον Νομό Ηλείας που λειτουργεί για τη συλλογή γάλακτος.

Πέραν του συγκεκριμένου deal πάντως, με τον κλάδο των τροφίμων να δείχνει αντοχές και ανθεκτικότητα την περίοδο της πανδημίας, αποτελώντας έναν από τους λίγους «κερδισμένους» εν μέσω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον εγχώριων και διεθνών επιχειρήσεων θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι μεγάλες εξαγορές στον χώρο των τροφίμων σε Ελλάδα και Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider