Prosperty: Στόχος ο «εκδημοκρατισμός» των πλειστηριασμών με τη νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Prosperty: Στόχος ο «εκδημοκρατισμός» των πλειστηριασμών με τη νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ
prosperty
Επέκταση σε νέες αγορές, νέο συνεργατικό μοντέλο για μεσίτες της περιφέρειας αλλά και αίτηση προ-έγκρισης στεγαστικών δανείων μέσω μιας πλήρους ψηφιακής διαδικασίας και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων, στα σχέδια της Prosperty, όπως ανέφερε ο ιδρυτής της Αντώνης Μαρκόπουλος στο insider.gr. 

Επέκταση σε Ιταλία και Κύπρο, ευρύ δίκτυο συνεργατών σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας αλλά και εκδημοκρατισμό των πλειστηριασμών, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα σχέδια της Prosperty, της ελληνικής startup, ηγέτιδας δύναμης στην ψηφιοποίηση του κλάδου των ακινήτων στην Ελλάδα, η οποία σήκωσε πρόσφατα ακόμα 3,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που ολοκλήρωσε πρόσφατα τον νέο seed κύκλο χρηματοδότησης, έχει «σηκώσει» συνολικά κεφάλαια ύψους 4,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της pre-seed χρηματοδότησης ύψους €1,1 εκατ. ευρώ που είχε λάβει στο παρελθόν. Στον πρώτο εκείνο γύρο, στην εταιρεία είχαν επενδύσει τα τεχνολογικά VCs της Velocity Partners και της Metavallon, τα οποία συμμετέχουν και στη νέα επένδυση. Μαζί με αυτά βέβαια, «ψήφο εμπιστοσύνης» στην εταιρεία που καινοτομεί στην αγορά και ενοικίαση ακινήτων, έδωσαν κατά τον δεύτερο γύρο ένα ακόμα τεχνολογικό VC, αυτό της BigPi, ένα μεγάλο family office και κάποιοι πολύ έμπειροι και πετυχημένοι διεθνώς angel investors.

Επέκταση εντός κι εκτός συνόρων

Με αρωγό την νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία, η οποία ήδη από πέρυσι βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, σκοπεύει να επεκταθεί σε νέες αγορές τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Όπως ανέφερε ο εμπνευστής και ιδρυτής της κ. Αντώνης Μαρκόπουλος στο insider.gr, εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί η επέκταση στην Κύπρο ενώ το επόμενο έτος η εταιρεία θα επεκταθεί και στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ιταλίας.

Η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της θα συνεχιστεί και εντός Ελλάδας, με ένα διαφορετικό ωστόσο μοντέλο. «Πέρα από την Αθήνα την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη όπου έχουμε ήδη ένα αρκετά διευρυμένο δίκτυο, θα ανοιχτούμε και σε άλλες πόλεις, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών. Για την ακρίβεια, στόχος μας δεν είναι πλέον να ανοίξουμε γραφεία σε όλη την Ελλάδα και να τα στελεχώσουμε με δικούς μας ανθρώπους αλλά να βρούμε συνεργάτες στις πόλεις που θέλουμε να επεκταθούμε. Μέσω της συνεργασίας αυτής, οι μεσίτες της περιφέρειας θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνολογικά μας εργαλεία αλλά και στην βάση αγοραστών μας, η οποία είναι μεγάλη χάρη και στις προωθητικές ενέργειες που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Το συνεργατικό αυτό μοντέλο, όπως εξήγησε, θα πραγματοποιείται με ένα κομμάτι επιμερισμού της προμήθειας αλλά ενδέχεται να περιλαμβάνει και πρόσθετα προνόμια για τους συνεργαζόμενους μεσίτες, όπως για παράδειγμα ένα μικρό μηνιαίο σταθερό εισόδημα. Τα προνόμια αυτά θα έχουν καθοριστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο όπου και η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσημα να αναζητά συνεργάτες.

Παράλληλα η εταιρεία θα στραφεί στην ανάλυση και διασύνδεση των δεδομένων ζήτησης και προσφοράς, ενώ έμφαση θα δοθεί και στο marketing και τη διαχείριση πωλήσεων, ώστε η Prosperty να αποτελέσει κυρίαρχο κανάλι για Έλληνες, διεθνείς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στον χώρο των ακινήτων. «Ακόμα κι αν στην αρχή οι παραδοσιακοί μεσίτες μας αντιμετώπισαν επιφυλακτικά, το νέο μοντέλο συνεργασίας που θα υιοθετήσουμε θα τους δώσει όλα τα εργαλεία προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να μας δουν ως ένα αποτελεσματικό κανάλι marketing και προώθησης» τονίζει ο κ. Μαρκόπουλος στο insider.gr.

Τα σχέδια ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος η εταιρεία ετοιμάζει ανακοινώσεις για την αίτηση προ-έγκρισης στεγαστικών δανείων μέσω μιας πλήρους ψηφιακής διαδικασίας και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων παρέχοντας ολοένα και περισσότερο ολοκληρωμένες υπηρεσίες γύρω από την αγορά ακινήτων.

Ήδη άλλωστε από πέρυσι έχει συνάψει συμφωνίες με την πλειοψηφία των τραπεζών, των NPL/REO servicers και των θεσμικών επενδυτών για τη αποτελεσματική διαχείριση και ψηφιακή αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων ακινήτων τους, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει δεκάδες συναλλαγές με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Και αυτή η δραστηριότητα κινείται αρκετά καλά δεδομένου ότι έχουμε υπογράψει συνεργασίες με όλους τους φορείς που διαχειρίζονται "κόκκινα δάνεια". Ωστόσο η αγορά είναι ακόμα στη φάση των πλειστηριασμών, όταν αυτή ολοκληρωθεί πιστεύω ότι θα κινηθούμε εξαιρετικά καλά. Άλλωστε το 20% του σημερινού χαρτοφυλακίου της Prosperty απαρτίζεται από θεσμικούς, στους οποίους δίνουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειρίζονται τα ακίνητα που διαθέτουν και στο back office» συμπληρώνει.

Στόχος και ο εκδημοκρατισμός των πλειστηριασμών

Ένα ακόμα φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας ακούει στον «εκδημοκρατισμό» των πλειστηριασμών. Μέρος της νέας χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε πιο φιλικό προς τον μέσο Έλληνα και το κομμάτι των πλειστηριασμών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Τα προς πλειστηριασμό ακίνητα θα παρουσιάζονται ομοίως με τα υπόλοιπα ενώ στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και μια υπηρεσία που θα βοηθά κατά την διαδικασία του πλειστηριασμού. Αυτό που επιδιώκουμε είναι όταν ένας μέσος αγοραστής αναζητά ακίνητο να έχει πρόσβαση και στα ελεύθερα ακίνητα της αγοράς και σε αυτά που αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Prosperty, δημιούργημα των Αντώνη Μαρκόπουλου, Νίκου Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, έχει ήδη δημιουργήσει μια έμπειρη ομάδα 30 και πλέον ανθρώπων, διαθέτοντας δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εργαλείων, που περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο marketplace για όλες τις ανάγκες τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του ενδιαφερόμενου αγοραστή/ενοικιαστή, με πιστοποιημένες πληροφορίες για κάθε ακίνητο και υποστηρικτικές end-to-end υπηρεσίες.

Μέχρι σήμερα, την έχουν εμπιστευτεί περισσότεροι από 1.500 ιδιοκτήτες για να ανεβάσουν το ακίνητο τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους εμπορικούς προορισμούς, ενώ έχει πάνω από 100.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως.

«Στην εποχή της τεχνολογίας και των ραγδαίων μεταβολών, η αγορά ή ενοικίαση ακινήτου θα πρέπει να είναι μια εύκολη, γρήγορη, διαφανής και ασφαλής διαδικασία για οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις, καθώς ανέδειξε την ανάγκη για παροχή ψηφιακών και απομακρυσμένων υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων που έχει μείνει αρκετά πίσω τεχνολογικά. Στην Prosperty υποσχόμαστε να βρίσκουμε το ακίνητο, από το σύνολο της αγοράς, με τα κριτήρια που αναζητά κάποιος, αφαιρώντας όλη την ταλαιπωρία από τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την πολυπλοκότητα που συνοδεύουν την πλειοψηφία των διαδικασιών στην κτηματαγορά. Mε τη νέα χρηματοδότηση που λάβαμε, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας, την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών με πολύ προνομιακά οφέλη γι’ αυτούς και στην παροχή συνεχώς νέων καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές της Ευρώπης που ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα . Να φέρουμε δηλαδή το Real Estate ακόμα πιο κοντά στην πλήρη ψηφιοποίηση του» δήλωσε σχετικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Prosperty: Η startup που θα αλλάξει την αγορά και ενοικίαση σπιτιού

Έντονη κινητικότητα κι επενδύσεις στην ελληνική startup σκηνή

Ποιοι κλάδοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες startups

gazzetta
gazzetta reader insider insider