Selfridges: Αναζητούν αγοραστή - Πωλούνται έναντι 4 δισ. στερλινών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Selfridges: Αναζητούν αγοραστή - Πωλούνται έναντι 4 δισ. στερλινών
Το 2020 η εταιρεία προχώρησε σε περικοπές 450 θέσεων εργασίας, περίπου το 14% του εργατικού της δυναμικού, στην «χειρότερη χρονιά» της ιστορίας της. 

Προτάσεις για την αγορά των ιστορικών πολυκαταστημάτων Selfridges έχει αρχίσει να δέχεται η οικογένεια Weston.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, μία ομάδα συμβούλων από την Credit Suisse θα αρχίσει να εξετάζει τις προτάσεις των υποψήφιων αγοραστών που θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο των 4 δισ. στερλινών για να αποκτήσουν τα περίπου 25 high-end εμπορικά καταστήματα του διάσημου brand, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού κτηρίου της Oxford Street.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση, όμως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που εξετάζουν το ενδεχόμενο να γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής είναι από το Αμπού Ντάμπι, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων του Χονγκ Κονγκ, Lane Crawford.

Παρά την κρίση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στα καταστήματα λιανικής πώλησης, η εταιρεία είχε κερδοφόρα πορεία, όμως η πανδημία του κορονοϊού και η νέα τάση προς τις αγορές μέσω διαδικτύου φαίνεται να έπληξαν τελικά και τα Selfridges. Το 2020 η εταιρεία προχώρησε σε περικοπές 450 θέσεων εργασίας, περίπου το 14% του εργατικού της δυναμικού, στην «χειρότερη χρονιά» της ιστορίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider