ΑΑΔΕ: «Ψάχνει» ακίνητο για να στεγάσει υπηρεσίες της

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: «Ψάχνει» ακίνητο για να στεγάσει υπηρεσίες της
Λήξη προθεσμίας για δημοπρασία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τι χώρους γραφείων ζητάει, σε ποια περιοχή, πόσο μηνιαίο μίσθωμα προσφέρει.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη επαναληπτική δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου που διενεργεί η Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), η οποία αναζητάει, μεταξύ άλλων, κτήριο για τη στέγαση του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΛ.ΚΕ.) Αττικής.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο αναφορικά με τη διακήρυξη, «υπό τους όρους και τις υποχρεώσεις της από 24-5-2021 αρχικής μας διακήρυξης, επαναλαμβάνεται η δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΛ.ΚΕ.) Αττικής, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), που να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατυσκάλων και κοινοχρήστων διαδρόμων) 2.298 τ.μ. περίπου, ήτοι ωφέλιμη επιφάνεια γραφειακών χώρων 1.558 τ.μ. περίπου και χώρων αρχείου 280 τ.μ. περίπου, όπως οι χώροι αυτοί αναλύονται στο συνημμένο κτιριολογικό πρόγραμμα. Οι αρχειακοί χώροι δύναται να είναι και υπόγειοι, ασφαλείς όμως σε θέματα στεγανότητας και με επαρκή φωτισμό και αερισμό».

Το ακίνητο θα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα και να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και σε ακτίνα 800 μέτρων από ΜΜΜ σταθερής τροχιάς.

Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των είκοσι επτά χιλιάδων πεντακοσίων (27.500) ευρώ. Το μηνιαίο μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης, κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του μήνα της αναπροσαρμογής, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή (η μεταβολή) υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Η δημοπρασία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 28-7-2021, ώρα 11:00 έως 12:00 π.μ., στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών-Ανατολικής Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο, μοντέρνο κτήριο το ψηφιακό στρατηγείο της ΑΑΔΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider