Έλον Μασκ για Starlink: Στόχος μας είναι να μην κηρύξουμε πτώχευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ για Starlink: Στόχος μας είναι να μην κηρύξουμε πτώχευση
«Σύντομα θα έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, πιθανότατα πάνω από 500.000 μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο» δήλωσε ο Έλον Μασκ.

«Στόχος μας είναι να μην κηρύξει πτώχευση» δήλωσε αστειευόμενος ο Έλον Μασκ αναφερόμενος στην Starlink.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, μιλώντας στο Mobile World Congress, αναφέρθηκε στους στόχους της εταιρείας που αναμένεται να φέρει δορυφορικό ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός από τις περιοχές των πόλων, μέχρι τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Space Exploration Technologies Corp. έχει στείλει σε τροχιά περισσότερους από 1.500 δορυφόρους -μέχρι στιγμής- και όπως τόνισε ο Έλον Μασκ αυτό κοστίζει ακριβά.

Όπως ανέφερε, η πλήρης επένδυση της SpaceX στο δίκτυο μπορεί να κυμανθεί από 5 δισ. δολάρια έως και 10 δισ. δολάρια, πριν αρχίσει να έχει αποδίδει κέρδη. «Αν πετύχουμε να μην κηρύξουμε πτώχευση τότε αυτό θα είναι τέλειο και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα» δήλωσε ο Μασκ.

«Σύντομα θα έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, πιθανότατα πάνω από 500.000 μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο» δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας.

Η Starlink λειτουργεί δοκιμαστικά αυτή τη στιγμή, με το πρόγραμμα να απευθύνεται σε επιλεγμένους καταναλωτές, έναντι 99 δολαρίων το μήνα. Κατά την περασμένη χρονιά η εταιρεία έχει αιτηθεί την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών να δοκιμάσει το δίκτυο σε αεροπλάνα εν πτήση, αλλά και την επέκταση της χρήσης σε «μεγάλα κινούμενα οχήματα», όπως πλοία και φορτηγά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα από το Starlink μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 30 δισ. σε ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starlink: «Εφικτός» ο στόχος για 500.000 ενεργούς χρήστες δορυφορικού ίντερνετ σε ένα χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider