Το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ μέρος μιας συμφωνίας 800 εκατ. δολ. για την πρόσβαση στην online εκπαίδευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ μέρος μιας συμφωνίας 800 εκατ. δολ. για την πρόσβαση στην online εκπαίδευση
Η εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας  2U, η οποία έχει αναλάβει τα προπτυχιακά προγράμματα δεκάδων κορυφαίων πανεπιστημίων, εξαγοράζει την εταιρεία διαδικτυακών μαθημάτων edX, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το MIT, αντί 800 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας 2U, η οποία έχει αναλάβει τα προπτυχιακά προγράμματα δεκάδων κορυφαίων πανεπιστημίων, εξαγοράζει την εταιρεία διαδικτυακών μαθημάτων edX, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το MIT, αντί 800 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία συνδυάζει δύο μεγάλους «παίκτες» της διαδικτυακής εκπαίδευσης καθώς ανά τον κόσμο πανεπιστήμια κάνουν πιο επιθετικές προσπάθειες στις ψηφιακές προσφορές τους. Πολλές σχολές προσπάθησαν να μεταφέρουν τα μαθήματά τους στο διαδίκτυο όταν η πανδημία κράτησε τις εγκαταστάσεις τους κλειστές το περασμένο έτος, και τώρα αναμένεται να χτίσουν πάνω -και να βελτιώσουν- στα προγράμματά τους.

Τα έσοδα από την πώληση θα κατευθυνθούν σε μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ελέγχουν το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ που, σύμφωνα με τα δύο πανεπιστήμια, θα εστιάσει στη μείωση των ανισοτήτων σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η εταιρεία θα διατηρήσει την ανοιχτή σε όλους πλατφόρμα εκπαίδευσης που έχτισε η edX, την online έρευνα και τα μοντέλα υβριδικής μάθησης και θα εργαστεί για την ελαχιστοποίηση της ψηφιακής διάκρισης που αποτελεί ακόμη εμπόδιο για πολλούς νέους μαθητές και εφήβους, ανέφεραν τα πανεπιστήμια.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή της ψηφιακής μεταμόρφωσης της εκπαίδευσης», ανέφερε ο CEO της 2U, Chip Paucek, προσθέτοντας ότι περιμένει για τον καιρό που η online εκπαίδευση θα είναι το νορμάλ, όπως είναι απλα η εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider